| llore3 a întrebat:

vrea sa invat sa calaresc si as vrea sfaturi cum sa ma inteleg cu un cal

Răspuns Câştigător
| Mihaelutza97 a răspuns:

Incearca sa fii blanda cu el, sa ii dai de mancare, sa ii demonstrezi ca nu vrei sa ii faci rau, dar si ca iubesti animalele.

6 răspunsuri:
| ɴιcoleтα a răspuns:

Pai te invata instructorul tau cum sa interactionez cu acel cal.

| OtakuAmi a răspuns:

Instructorul te va invata. Dar poti sa te imprietenesti cu calul respectiv dandu-i atentie, sa ii mai dai cate un mar / cub de zahar, si sa nu iti fie frica de el. Sper ca te-am ajutat.winking

| AngelHugz a răspuns:

Mereu m-am intrebat oare ce o fi in mintea calului in momentul cand alearga? Probabil se bucura de faptul ca poate zburda linistit si traieste intens fiecare clipa de libertate.

Mi-am dorit intotdeauna sa port pantalonii aceia albi speciali pentru calarie, sa imbrac jacheta si sa tin cravasa in mana, sa urc in sa si sa pornesc la drum, sa-mi las parul in bataia vantului si sa uit de toate temerile ce le am.

Ma plimbasem adesea prin apropierea hipodromului si de fiecare data priveam cu uimire acele creaturi, pe cat de mari si robuste, pe atat de blande si sensibile. La niciun animal, natura nu a pus atata gratie care sa domine atata forta bruta. Contrar aparentelor date de dimensiunile sale, calul este un animal foarte sensibil si sentimental, aceste calitati contrastand deopotriva cu dimensiunile lui. Viteza, puterea, eleganta si frumusetea acestor animale, le-a facut sa fie asociate cu zeii.

In momentul in care alearga, calul degaja o uimitoare senzatie de forta si de respect, miscandu-si capul intr-o parte si in alta, fluturandu-si coama in vant. Calul este un animal care este capabil sa simta starea celui de langa el, simte mai ales frica, ezitarea, mania, siguranta de sine.
Relatia dintre calaret si cal este una uluitoare, calaretul se simte mai liber in prezenta acestui animal, de deschide emotional si se dezvolta psihic mai armonios. Trairile langa aceste animale sunt sincere si intense, legatura dintre acestia fiind atat de profunda, incat un cal poate da totul pentru calaretul sau. Legatura intre cal si calaret se stabileste in urma atingerii, a cunoasterii si a miscarii impreuna cu calul, cele doua trupuri devenind un tot unitar.

Calul este o fiinta nobila care merita respectata tocmai datorita efortului pe care il depune, trebuie respectat pentru inteligenta de care da dovada, pentru devotamentul si implicarea lui alaturi de om. El are nevoie de atentie si de rabdare din partea calaretului, pentru a da cel mai bun randament. Impreuna acestia doi traiesc experiente naturale si profunde, lucruri care duc la apropierea lor.

In momentul in care calaretul este in sa, se elibereaza de toate tensiunile, se relaxeaza si se lasa purtat de partenerul sau, pe cele mai inalte culmi ale emotiei. Consider ca nu exista cai rai, ci doar calareti lipsiti de tact si de experienta.

Cu ajutorul unui bun cunoscator al raselor de cai, am reusit sa aflu mai multe despre cai si sa inteleg mult mult mai bine tot ceea ce presupune relatia dintre calaret si calul sau. Am reusit sa inteleg ca, desi pare ca uneori nu intelege nimic, calul este intotdeauna langa calaretul sau.

Un vechi proverb arab spune ca: "Raiul se afla pe spinarea calului". Imi doresc enorm, ca intr-o buna zi, sa-mi las temerile deoparte si sa traiesc si eu, macar o parte din senzatiile minunate ce ti le poate oferi incalecarea acestui animal, imi doresc sa fiu putin mai curajoasa si vrednica pentru a gusta din dulceata si splendoarea Rai.

| RTDRomania a răspuns:

Pai prima data dai un morcov un cub de zahar, mangaiel pe coama atunci cand esti pe el sau jos(nu conteaza) vorbeste cu el

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Calul domestic este un mamifer ce face parte din ordinul Perissodactylia, Familia Ecvideelor. Corpul este zvelt, iar gâtul este puternic și poartă o coamă. Trunchiul, cu piept lat, se sprijină pe patru membre lungi, musculoase, puternice, terminate cu câte un deget învelit în copită. Incisivii sunt îndreptați oblic înainte. Deoarece se tocesc, pe suprafața incisivilor apar ornamentații, după care se apreciază vârsta animalului. Caninii sunt mici. Între canini și premolari se afla bara cornoasă. Măselele sunt late, cu creste de smalț. Este folosit pentru călărie, dresaj (cai) și consum de carne. Conform ultimelor cercetări, se pare că domesticirea cailor s-a petrecut acum circa 6.000 ani, într-un vast perimetru care cuprinde astăzi stepele ierboase din Ucraina, sud-estul Rusiei și vestul Kazahstanului.

| Gaby3987 a răspuns:

I.1.Instructorul sa iti spuna totou despre el.
2.Sa stai macar o zi intreaga numai cu el si sa ii dai numai lui atentie sa sa il rasfeti.
3.Sa il ingrijesti nu conteaza daca nu e calul tau.
4. Sa nu il tratezi ca pe o fiinta care nu poate vorbi sau nu poate face alte lucruri, sa il tratezi ca pe un om.
II.1.Sa nu dai de mancare sau alte chestii altui cal defata cu el ca se pot intampla chiar multe lucruri groaznice cum ar fi sa sar pe tine sa te bata.
Si cam atat sper ca te am ajutat.
MULT SUCCES