| Louis04 a întrebat:

Buna,TPU! Vreau sa aflu daca pestele meu este afectat daca sta intr-o camera unde s-a dat cu sprey petnru libarci. Am un peste Betta rosu si mama mea a dat in tiata casa cu otrava pentru libarci, deci nu aveam unde sa-l pun. Acum cateva minute am ajuns acasa si mi se pare cam ametit. I-am dat de mancare fiindca oricun era ora la care trebuia sa-i dau si a mancat dupa vreun minut sau doua. Credeti ca poate fi afectat de la otrava pentru libarci?

Răspuns Câştigător
| hellocat a răspuns:

Posibil sa fie afectat, mai ales daca nu are capac la acvariu, ca doar e spray si pluteste in aer si imediat putand sa ajunga si in apa. Cred ca cel mai bine ii schimbi repede apa si il pui intr-o camera bine aerisita. Data nu isi revine de obicei albastrul de metil este un foarte bun medicament pentru pesti cam in orice situatie si il poti muta intr-un acvariu separat si sa pui 2-3 picaturi de albastru de metil si poate isi revinehappy Multa sanatate pestisorului!

1 răspuns:
| Sergiu72 a răspuns:

Insecticidul si fumul de tigara intoxica pestii de acvariu provocand in majoritatea cazurilor chiar moartea acestora. Betta splendens a ta este o femela. Desi are un temperament artagos, este foarte sensibila la chimia apei. Nu pune doi masculi in acvariu! Apa trebuie filtrata, aerisita si o temperatura constanta de 28 grade C. Imbogatirea cu oxigen se face prin fotosinteza plantelor din acvariu. Hrana sa fie variata si moderata. Deci, explica-i mamei. Toate cele bune!