Bună! Dacă e agresiv din cauza sperieturii, trebuie să fiţi foarte atenţi cum vă purtaţi cu el, nu ridicaţi glasul, nu îl loviţi nici în joacă, nu ridicaţi glasul nici când vorbiţi unii cu alţii în prezenţa lui. Va fi greu să uite prin ce a trecut, trebuie să aibă mare încredere că printre voi e protejat.
Un sfat: nu îl lăsaţi să se urce pe pat sau pe fotoliu şi să sară jos de acolo. Dacă s-a învăţat, dezvăţaţi-l urgent. Culcuşul lui trebuie să fie o salteluţă pe jos, într-un colţ ferit de curent, şi o păturică. De ce spun asta? Avem un teckel care acum are paralizată jumătate din corp, din cauza unei probleme la coloană. Pa pa!
Te invit pe http://lecturirecenzate.ro/
De fapt nu este agresiv. Ca inteleg ca tu definesti "agresivitate" faptul ca musca. Este inca pui, ii cresc dintii, il mananca gingiile si de aceea simte nevoia sa roada orice : presuri, papuci, mainile care il mangaie, picioarele care ii calca prin preajma. Pe masura ce va creste nu va mai avea acest obicei. Da-i, cam la doua zile, un os mai baban, sa ii tina ocupati coltisorii aflati in crestere. Si cumpara-i un os de jucarie (il gasesti la orice pet shop, sau farmacie veterinara). Sa-i fie rusine lui vecinul!
Buna.
Stiu ca poate pare absurd dar un caine invatat sa muste, greu se dezvata. Este bun si raspunsul lui noktambul dar doar pe jumatate. Oasele babane si jucariile de ros de la pet shop sunt ideale doar pentru a isi descarca nervii, asa cum unii oameni lovesc pereti si strica doar pentru a se descarca de furie. Agresivitatea este daunatoare pentru un caine.
Cum se trateaza?
De fiecare data cand va avea tendinta sa muste din joaca, tu opresti jocul cu el si il ignori vreme indelungata pana pricepe ca muscatura e gresita.
Nu ai voie sa ii inspiri teama sau orice fel de tensiune in momentul in care te apropii de el, ca ii transmiti starea lui. Trebuie sa fii relaxata.
Cand te apropii de el sa il hranesti sau sa te joci si cand te indepartezi, cand pleci, mai ales, incearca sa nu te intorci cu spatele la el. Pleaca de langa el, mentinand contacul vizual practic mergi cu spatele ( ai grija sa nu te impiedici)
Incearca sa treci cat mai aproape de el, astfel sa ii calci permiterul ales : de exemplu daca el doarme in mijlocul sufrageriei si tu ai treaba in capatul celalalt al camerei, nu il ocoli, treci cat mai aproape de el.
Vorbeste-i mieros, alintal si spune-i bravo cand face ceva frumos. Nu uita de recompensa.
Incearca sa il aduci in contact cu un caine care este calm de regula.
Cam atat. Nu uita ca aveti nevoie de mult timp pentru rezultate vizibile si ca sfaturile trebuiesc aplicate zilnic.
Nu uita, fii calma in preajma lui
Nelutuborda întreabă: