Trebuie doar sal duci la veterinar.
acolo o saty dea un carnet de sanatate pentru catel.
si o sa-i faca vaccinuri + ca o sa-ti spuna peste cat timp este nevoie sa mergi pentru urmatoru vaccin
aaa si nu uita de mancarea de caine
cea mai buna este Friskies :X
catelul tau o sa aiba blana pufoasa:X
O sa te informeze veterinarul cand ai sa te duci sa ii faci carnet de sanatate o sa iti zica tot ce ai nevoie
Sunt 3(parca), cand e mic si unul anual. Ai nevoie de multe, un caine e o responsabilitate mare. Nu ti-as recomanda, sincer. Dar daca vrei neaparat, mai bine ia-ti un maidanez, de la hingheri. Salvezi o viata si o sa ai un caine foarte rezistent... Ei se descurca cu foarte putin. Astia de rasa sunt slabi rau, toate bolile se prind de ei, orice ai face.
Pai ca si ceilalti o sa spun " te duci la veterinar " dar ca sa te ajut sunt vaccinurile : 1.Pt oxiuri ceva
2.Pt turbare
3...Nu mai stiu exact {Sunt 3 vaccinuri}
Iar obiectele necesare sunt : 1. O sa cumperi de la veterinar o mingiuta ceva sau un os de plastic pentru a avea ce rontai.
2.O cutita (de preferat de la veterinar) in care sa isi faca nevoile personale
3. Un fel de cusca sau daca vrei o cutiuta cu o paturica pe care sa doarma.
Si eu am avut caine ( recunosc ca l-am dus la bunici pentru ca noaptea nu putea sa doarma, dar acum poate) si acestea 3 i-au fost cele mai defolos lucruri.Bafta si sa ai grija de catel.
3 vaccinuri cat este mic, nu ai voie sa il scoti afara
apoi cate un vaccin pe an
Uite informatii exacte
Depinde ce talie are catelul, al meu este husky si are de facut 4 vaccinuri, deocamdata a facut decat 2, iar la fiecare vaccin i se face si cate o deparazitare interna care costa in jur de 10-15 lei, iar pretul vaccinelor difera. Uite la mine primul vaccin a costat 40 de lei plus 15 lei deparazitare, iar al doile vaccin a costat 50 de lei plus 15 lei deparazitare. Daca doresti ii poti face si deparazitare externa care este in jurul a 30 de lei.Trebuie sa ai mare grija de un catel, necesita mult timp si afectiune din partea ta.Sa ai mare grija cu ce-i hranesti, doarece cateii nu au voie SUB NICIO FORMA ciocolata.
Sper ca te-am ajutat
Friskies, Pedigree, Chappy - NU sunt boabe de calitate!
Fac parte din categoria boabelor economice! Nu de calitate!
Mancarea de calitate este : Hill`s, Origen, Royal Canin, Purina Pro Plan, Eukanuba, Acana - acestea sunt boabe super premium.
Un exemplu iti pot da - un saculet de Purina Pro Plan de 3 kg costa 60 lei.
Vaccinurile - sunt 3 vaccinuri antiparvo, care mai au si alte lucruri in combinatie pe care le face :
primul - la 1 luna jumate
al doilea - la 2 luni
al treilea la - 3 luni.
La 6 luni face antirabicul!
Apoi mai face peste 1 an.
Si apoi din an in an.
Lucruri necesare pentru el in afara de mancare : jucarii, oase pentru ros, zgarda + lesa, patutz pentru dormit, vase pentru mancare si apa, perie ( recomand furminator ).
Deparazitarile se face dupa schema :
Lunar deparazitare externa - recomand Advantix
Din 3 in 3 luni deparazitare interna - recomand Drontal plus ( care se da o pastila pentru 10 kg/corp ), sau Triantelm.
Ideal ar fi - o data Drontral, o data Triantelm. Pt ca fiecare acopera o anumita categorie de paraziti.
Daca mai ai intrebari, imi poti da mesaj privat.
PS : Depinde ce rasa vrei.
Stai la bloc, casa? Cat timp liber ai? Etc etc.
Cea mai proasta mancare este friskies, sau wiskas pentru pisici sau orice mancare speciala pentru animale caruia i se face reclama la tv. pentru o alimentatie sanatoasa cumpara Acana, Hill's sau Royal Canin. sunt ceva mai scumpe, dar sunt mai consistente iar banii te ajung tot acolo. cat despre vaccinuri, in functie de medicul veterinar si de schema de vaccinari pe care o alege si de marca acesteia. ai grija la deparazitari.
Dark-pentru oxiuri nu se face vaccin. se face deparazitare prin pipetar la ceafa catelului cu o substanta. deci, cine este interesat cu adevarat, intreaba un medic pentru ca persoanele in necunostinta de cauza de induc in eroare
ISQ întreabă: