| Ama1991 a întrebat:

Buna tuturor.

Am primit un Ciobanesc de Bucovina și pare să aibă probleme la picioarele din spate.Veterinarul care i-a făcut vaccinurile și deparazitarea zice că nu ar avea nici o problema. Astăzi mi-a zis că ar fi bine sa-i comand niște calciu. Cățelușa este foarte activa, protectiva și mănâncă foarte bine.Va rog sa mă ajutați cu un sfat.Va mulțumesc

10 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.

Din păcate, nu știu cu ce sfat să te ajut, și eu sunt o mare iubitoare de animale... probabil, cel mai bine ar fi să faci ceea ce te-a sfătuit medicul veterinar pentru început, oferă-i calciu! Și animalele la fel ca oamenii au uneori nevoie de calciu, vitamine și tot felul de suplimente alimentare.

| Ama1991 explică (pentru anonim_4396):

Va mulțumesc

| Ama1991 explică (pentru anonim_4396):

Cățelușa are aproximativ 4luni.Să încercăm calciu... sper că va fi totul bine. Mulțumesc mult.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Ama1991):

Să sperăm! happy

Multă sănătate!

| G777 a răspuns:

Probleme la picioarele din spate in ce sens? nu are picioarele drepte sau cum?

| Ama1991 explică (pentru G777):

Deci picioarele din spate sunt mai puțin mai slabe ca cele din față și mă refer și la lăbuțe. parca nu creste cum trebuie.și mănâncă chiar foarte bine. De aceea îmi fac griji pentru ea.

| MariaEElena0505 a răspuns:

Off…sper sa fie ok. Poți sa-i faci niște analize. Sa mergi mai des la medicul veterinar. Sa ai grija de animaluț..ca na..este și el un suflet, vorba aia. Dacă pare vioi inseamna ca probabil n-are nimic grav, deci stai linistita. Însă încearcă sa ai mai multă grija de el pana vezi ca totul e bine. ‘)

| Ama1991 explică (pentru MariaEElena0505):

Am grija, mai ales că și fetița mea se joaca mult cu ea.Va mulțumesc!

| MariaEElena0505 a răspuns (pentru Ama1991):

Și de fetița ta sa ai grija. Dar și de cățeluș. ‘)

| GandacelScumpicel a răspuns:

Hei! Am si eu un ciobanesc mioritic,si din cauza ca acestia sunt rasa de talie mare, trebuie sa le dai neaparat calciu macar un an, deoarece toata greutatea pe care o acumuleaza de-a lungul timpului le poate distruge incheieturile, pentru ca toata greutatea acumulata apasa pe picioare, ceea ce duce la osteoartrita, adica la deteriorarea articulatiilor.Acum depinde si de varsta catelului,daca l-ai luat deja mare, peste un an, nu stiu cat mai ajuta calciul acum, dar daca inca e micut, pana intr-un an sa zicem, poate nu e prea tarziu.Administarea calciului se face in functie de greutatea catelului, de exemplu, daca iei pastile KALCEVIT de la Dr. Sekiz, catelul tau are nevoie de doza terapeutica, ceea ce inseamna ca trebuie sa ii dai 2 pastile per 10 kg, de ex sa zicem ca are 30 de kg, deci ii dai 6 pastile pe zi, in fiecare zi.Administrarea calciului se face maxim 10 zile pe luna. Daca veterinarul iti spune ca picioarele si-au revenit, scazi la o pastila per 10 kg, la fel, timp de 10 zile pe luna.Am folosit si idn acestea, dar acum ii dau alt tip de calciu, niste pastile mai mari, nu stiu sa iti dau denumirea, au forma de tablete care se pot rupe pe jumatate.A mea are o greutate de 30 kg si ii dau o tableta si jumate*probabil e mai puternic acest calciu si d-aia trebuie sa ii dau mai putin*.Si eu am avut probleme cu al meu la picioruse, din cauza ca cei de la care am luat-o nu i-au inceput tratamentul cu calciu, picioarele ei formasera niste galme ca sa zic asa, si nu le avea drepte, si cateodata ii tremurau labutele.A mea are 7 luni si am inceput sa ii dam calciu cam la 3 luni, si acum picioarele s-au indreptat, desi cateodata ii mai tremura cate o labuta.Noua medicul ne-a spus sa continuam tratamentul cu calciu pana la un an jumate. Sper ca ti-am fost de ajutor,, si daca veterinarul iti spune ca nu trebuie sa ii dai calciu, ti-as recomanda sa mergi la alt veterinar, nici a noastra nu ne-a spus cat calciu trebuie sa ii dam si nu ii dadeam doza necesara de calciu