| Motanika_Nicole_1990 a întrebat:

Am un bichon in varsta de 5 luni.L-am primit cadou cand avea 3 luni..Totul bun si frumos pana la faza cu iesitul afara. Dupa ce l-am primit, la o sapt o inceput sa faca pe covorasele absorbante.Stiind ca nu pot sa il scot afara l-am lasat sa faca doar acolo si il recompensam.Problema mea e ca de o luna am inceput sa iesim afara( plimbare, alergare, joaca) dar nu vrea sa isi faca nevoile, se abtine pana cand ajungem in casa. A facut doar de 2 ori kk cand o nins.Din pacate acum nu mai avem ninsoare.ce sa fac? cum sa il obisnuiesc..Mentionez si ca am stat si 2 3 h k el afara.mersi si ast sfaturile voastre.

4 răspunsuri:
| HadesSs a răspuns:

Trebuie sa il inveti sa asocieze mancarea cu iesitul afara, ii dai mancare doar de 3 ori pe zi nu ii lasi la discretie, iar cum i-ai dat mancare dupa ce a mancar il scoti imediat afara. Daca nu face si face cand se intoarce iti faci un ziar si il certi, nu trebuie sa il bati doar sa il certi eventual cu un ton mai rastit.

| Motanika_Nicole_1990 explică (pentru HadesSs):

Asa procedez..are 3 mese pe zi..la aceleasi ore. dupa 20 min cand o term de mancat castroanele le ridic si ies k el afara. Dupa ce i-am luat cov absorbant si i-am zis nu-i voie o facut in alta parte..chiar nu stiu ce sa mai fac.

| HadesSs a răspuns (pentru Motanika_Nicole_1990):

Trebuie rabdare, catelusa mea are aproape doi ani si tot mai face daca nu o scot afara in casa.

| tedi12345678 a răspuns:

Asa facea si cainele meu dar dupa s-a obisnuit ca atunci cand iesim la iarba sa isi faca treburile