Cocker sau beagle daca vrei un catel de talie mijlocie, daca vrei de talie mare labrador, golden retriever sau shiba inu. Dintre toti cocker-ul si labradorul imi pace cel mai mult.
Eu zic sa iti ei un golden retriver sunt foarte prietenosi si adora sa stea in compania altor catei, in plus le place foarte mult sa se joace in aer liber.
Mam cam hotarat dar si acum imi e greu golden retriver, labrador retriver, cocker spaniel, beagle.
Pentru un pui cu pedigree pretul incepe de la 150e, dar merita fiindca ai in primul rand actul care dovedeste ca ai un caine 100% pur si orice crescator ce detine canisa face teste pentru boli ce se pot trasmite genetic tuturor cainilor ce se vor folosi pentru monta(imperechere), dar cauta doar canise cunoscute fci (federatia chinologica internationala) si canise ce nu cresc mai mult de 2-3 rase. De pe net cred ca incepe de la 300lei, iar unul ok cam la 500lei. Daca totusi te hotarasti sa iei de pe net atunci uitate la anunturi in care parintii puilor au pedigree fiindca aia sigur vor fi pui de rasa.
Eu ti-am spus ce rase imi plac, acum depinde doar de tine ce vrei de la un caine si ce-ti place. Eu fiindca am avut doar caini de talie mica mi-as cumpara labrador.
p.s. din motivul asta am dorit sa-mi iau un caine de talie mare si tot asa ma gandeam la labrador, dar mi-am luat amstaff