Buna.
Yorkshire Terrier sunt niste caini superbi. Il vei lua de la canisa (helloyorkies - e cea mai ok canisa) cu cel putin un vaccin facut, poate chiar 2. Varsta optima de a pleca din cuib este de 8 saptamani.
http://www.animale.ro/forum/showthread.php? 36477-Yorkshire-Terrier
http://helloyorkies.ro/
Te rog frumos sa intri pe site-ul acela cu animale.ro. Forumul ala este superb. Te invata despre mancare, coafat, tot-tot! Eu am un chihuahua, ma poti gasi la forumul de Chihuahua cu userul Kristenn.
Mi se par niste caini superbi. Nu e neaparat mersul pe luna la vet. Ii vei face deparazitare externa din 6 in 6 luni, vaccinul antirabic anual, eventuale controluri si daca vrei sterilizarea catelului.
Mai departe citesti pe site.
Te pup,
Bafta!
E un caine pentru apartament, e ff skupmik ( pretu) si... nu stiu ce sa iti zic iti dau niste chestii de baza
Yorkshire Terrier-ul pare sa uite ca este un caine foarte mic. Intotdeauna dornic de aventura si de a-si crea probleme, Yorkshire Terrier-ului nu-i este frica de nimic. Poate fi agresiv cu caini straini si cu alte animalute mici; in alte cuvinte, Yorkshire Terrier-ul a mostenit personalitatea terrier-ilor. Sunt usor de educat, desi, pot fi uneori neascultatori si incapatanati. Yorkshire Terrier-ii sunt caini de paza excelenti, alertandu-si cu promptitudine familia cand se apropie strainii. Prin comparatie, femelele au tendinta de a fi caini de paza mai buni decat masculii. Masculii au tendinta de a lasa femelele sa faca toata munca. Yorkshire Terrier-ul poate fi gata sa muste, daca este luat prin surprindere, speriat sau sicanat peste masura, dar, este de regula, tandru si iubaret. Atentie, nu trebuie rasfatati peste masura pentru ca devin nervosi si obraznici. Yorkshire Terrier-ul ii place sa latre, dar poate fi usor invatat sa nu faca asta.
Yorkshire Terrier-ii isi impart de buna voie teritoriul si familia cu alte rase. Sunt, in principal, caini de interior, de casa, dar, din moment ce ei sunt terrieri la origine, Yorkshire Terrier-ii pot trai si afara. Cu o ingrijire si o atentie adecvate, acesti caini pot trai oriunde.
Relatiile cu familia si casa
Yorkshire Terrier-ul nu este, in general, foarte tolerant cu copiii, dar ii accepta daca creste alaturi de acestia. Se intelege cel mai bine cu copiii de varste mai mari, mai linistiti. Sunt afectuosi si loiali familiei lor, dar pot fi agresivi cu strainii, daca nu socializeaza inca din copilarie.
Este un caine indicat cresterii intr-un apartament de bloc, fiind foarte activ in interiorul caminului, nenecesitand o curte. Aveti in vedere ca Yorkshire Terrier-ul nu tolereaza climatele prea reci, preferandu-le pe cele calde.
Dresajul
Yorkshire Terrier-ul este un caine inteligent si usor de educat prin dresajul de baza, dar poate fi dificil de invatat sa fie curat si sa-si faca necesitatile afara.
Aspecte particulare
Chiar daca Yorkshire Terrier-ul este, in general, considerat un caine de companie, el este, totusi, un terrier la origine, astfel ca va haitui si ucide rozatoarele. Din acest motiv, Yorkshire Terrier-ii nu trebuie lasati nesupravegheati in compania animalutelor de companie mici cum ar fi hamsterii, iepurii sau porcusorii de Guineea.
Blana sa lunga necesita o ingrijire zilnica pentru a preveni incurcarea si matuirea acesteia. Blana scurtata necesita o periere si o pieptanare zilnica sau saptamanala, de la caz la caz. Yorkshire Terrier-ul este un caine care naparleste putin sau aproape deloc.
Dantura va trebui controlata si toaletata periodic, intrucat Yorkshire Terrier-ul este predispus afectiunilor dentare timpurii.
Http://www.desprecaini.com/yorkshire-terrier-caine-de-apartament-companie/ uita-te aici. mi-au fost de mare ajutor informatiile...