anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna, va rog am nevoie de sfaturi urgent. Eu imi tin motanul afara gen in curte iar el doarme(in fine, dormea) intr-o camera de depozitat(cu niste rafturi pe care sunt puse lucruri) la care se ajunge doar cu o scara portabila, acolo are coșuleț, păturica dar problema este ca de o saptamana cam asa nu mai doarme acolo, doarme in curte (pe o perna pe care am pus-o special pentru el) si nu intelegeam de ce. Intitial credeam ca acolo ii e prea cald sau ca vrea sa ne vada pe noi gen daca ieșim, intram pe poarta etc dar azi am observat ca din acea camera de depozitat a iesit un alt motan iar a doua problema este ca l-am mai vazut pe acel motan ca voia sa il bata pe motanul meu. Nu stiu ce sa fac ca sa il fac pe prostul ala de motan sa nu mai vina prin preajma casei mele, pe langa faptul ca e rau si vrea sa il bata pe motanul meu, ii mai fura si camera. Dupa cum v-am spus, acolo se ajunge doar cu o scara portabila iar acea camera are usa deschisa in permanenta iar acel motan mereu fuge cand vede pe cineva dar tot vine pe aici, ce pot sa fac ca sa nu mai vina? Cred ca motanului meu ii e frica si de aceea nu se mai duce acolo, cand spune "nu se mai duce" nu ma refer ca nu se duce sa doarma, ma refer ca nici macar nu mai baga acel loc in seama si inainte statea acolo si ziua, acun sta doar in curte pe acea perna, pe scaun sau se plimba prin curte deci cu siguranta problema e la motanul ala prost care il necăjeste pe motanul meu

10 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

A, tu cauți explicații în comportamentul pisicilor?
O pisică nu va dormi toată viața, în același loc. Doarme o săptămână într-un loc, apoi schimbă.
Dacă îi pui perne și pături, s-ar putea să nu stea. Ele preferă de exemplu o hârtie sau o cutie de carton, care miros a nou.

| anonimg a răspuns:

Soluția este să îți ocrotești gospodăria de musafirii nepoftiți. Pune sârmă ghimpată și sus pe gard, și jos sub el. Sau niște țepi anti păsări; sau orice altceva care ar putea împiedica motanul vecinului să îți mai calce ograda.
Verifici locul de dormit al motanului de 3 ori pe zi: dimineața devreme, la prânz și seara târziu. Metoda cu apa este bună. (•‿•) Dacă era un motan bun, prietenos l-aș fi acceptat; dar dacă e rau, atunci însemna că și stăpânul este la fel. ᕦʕ •ᴥ•ʔᕤ

| Irinaaaaaaaioanaaaaa a răspuns (pentru anonimg):

M-ai cam jignit cand ai spus ca si stapanul e la fel happy eu mai am un motan dar nu stiu daca il pot considera motanul meu, a aparut la mine in curte acum cateva saptamani si a ramas la mine, pleaca doar ca sa se plimbe dar tot la mine vine. Chiar nu ma dernajeaza, din contra, ma bucur ca a venit pentru ca se intelege bine cu motanul meu, nu se bat si nu se ataca unul pe altul, o data l-am surprins pe acel motan gri care vine "neinvitat" cand se dadea la cei doi motani ai mei, cei 2 stateau lipiti si se dadeau in spate in timo ce isi dadeau urechile intr-o parte, deci erau in potriva acelui motan prost. Scuzati-ma va ca disper cu "motanul meu, motanii mei, acel motan etc", puteam sa le zic pe nume motanilor mei dar pe moment nu mi-am dat seama, scuzeeee

| anonimg a răspuns (pentru Irinaaaaaaaioanaaaaa):

Motanul care l-ai mentionat acum pe urma, daca se intelege bine cu celalalt inseamna ca are un stapan mai bun.
Nu trebuie sa te simti jignita, deoarece motanul tau este bun; daca nu era bun, se dadea la acela care i-a ocupat patul. Deci stapanul este bun. happy

| alina2k18 a răspuns:

Pisicile se plictisesc extrem de repede in general.
Schimba locurile de dormit rapidwinking daca le iei casuta din aia 90% din ele nu vor dormi acolowinking
Ai grija cu motanul venit in curtea ta, la ei e pe marcat teritoriul si... mari batai intre ei, pana la sange.
Deci nu, nu ii e frica motanului tau, pur si simplu s-a plictisit de locul in care a dormit, o sa revina el acolo daca are chefwinking

| romeo78 a răspuns:

Vorbește cu o asociație de protecție a animalelor și cere ajutorul pentru relocarea acelui motan.
Cu o cușcă camuflată, cu mâncare în acea cușcă îl prindeți și îl ia acea asociație.
Doar, că după aceea trebuie curățenie generală, schimbate obiectele de mobilier, ce se poate, celelalte obiecte schimbate, camera revopsită, altfel, degeaba înlăturați motanul nepoftit, motanul dumneavoastră nu va intra în acea cameră din nou, dat-o mirosului teritorial a celuilalt motan!
Succes!

| Maxxxi a răspuns:

Salut,daca poti intra in acea camera doar cu scarita incearca sa prinzi acel motan nepoftit blocat acolo si poate il uzi cu apa (dar rece rece sa fie).De fiecare data verifici locul acela si vezi motanul acolo arunci cu apa in el.Nu ai ce sa faci cu motanul nepoftit, e doar un animal va stii doar de frica. Daca nu functioneaza cu apa ai putea sa arunci si un slap in el.Ma refer la metode care sa ii instige frica dar sa nu ii provoci dureri ca sa sufere ci doar sperietura pe moment si sa stie ca nu e bine primit in magazie.Nici nu stii de unde e motanul si chiar daca ai stii, nu poti sa ii zici stapanului sa il tina legat laughing.Si eu am motan si e asa mai prostut el, l-am tinut in casa si mai vin alti motani prin curte si incerc sa ii alung, deoarece stiu ca au stapani care le dau de mancare, nu vin decat sa se ia la harta cu motanul meu.Mnah eu aleg motanul meu peste ceilalti motani. Poate altii o sa creada ca metoda cu apa rece si cu slapul e cam brutala dar nu sunt asa, acum e vara nu are nimic motanul si slapul e subtire si e mai mult ca sa il sperii. Iubesc animalele si nu le-as rani, dar trebuie sa stabilesti si niste limite. Sper ca te-am ajutat!

| PotatoSugar a răspuns:

Buna, Irina!?
Am citit întrebarea ta, și este o situație drăguța, având în vedere că este despre pisici, o categorie pe care nimeni nu o poate ignora!?
Răspunsul meu este sa îi muti căsuța motanului tău, Intr un spațiu în care nu are cum sa intre vreun alt animal... Daca motanul străin reapare și vezi că nu pleacă, ai putea să îl ignori, se va plictisi cu timpul sa îți necăjească animăluțul! Daca ai posibilitatea, ai aici câteva locuri unde ai putea sa ii muți locul pisoiului tău:
- In casă
- Intr un spațiu deschis (afara)
- Daca ai ograda cu animale, găini, etc. îl poți muta acolo? Cel puțin motanul meu doarme tot afara, dar doarme la păsări.

Cea mai eficientă soluție pentru a îndepărta musafirul nepoftit este sa aplici metode de siguranță, acestea fiind sa pui sârmă ghimpată la gard, și sus, și jos!
Sper că ți am fost de ajutor?
Zi frumoasa!?

| Irinaaaaaaaioanaaaaa a răspuns (pentru PotatoSugar):

L-am tinut in casa pana pe la 5 luni, apoi i-am dat drumu afara cam 3 luni (pana la 8 luni) si iar l-am bagat in casa deoarece se facea foarte frig afara si dupa vreo 4 i-am dat iar drumu afara. Singurul loc in care i-as putea face un loc de dormit ar fi in curte dar ma enerveaza extrem de tare faptul ca prostul ala de motan ii încalcă teritoriul si pe langa acest fapt il mai si ataca pe motanul meu

| PotatoSugar a răspuns (pentru Irinaaaaaaaioanaaaaa):

Atunci, ai putea să suni la asociația pentru protecția animalelor, și cheamă i la tine pentru a lua motanul și să îl ducă Intr un centru de ajutor pentru animale neajutorate și fara stăpân!