| AndraDyana a întrebat:

Buna,vreau sa imi iau un Poumeranian, îmi puteti da niste informatii despre intretinerea unui cățel de aceasta rasa? Multumesc...

Răspuns Câştigător
| Laurentiu017 a răspuns:

Scurta istorie a rasei :

Cainele Pomeranian, cunoscut si ca Pom sau Spitz German de Jucarie, apartine unei rase aparuta initial in regiunea germana Pomerania (in prezent o regiune central-nordica a Europei, la granita dintre Germania si Polonia), fiind un descendent al raselor nordice de caini de munca denumiti generic Spitz. Contributiile decisive la stabilirea standardelor actuale ale rasei s-au produs in insulele britanice, acolo unde cainii rasei au patruns la sfarsitul secolului XVII. Personalitatile care au initiat incrucisarile menite sa amelioreze rasa au fost capete incoronate: regina consoarta Charlotte, sotia regelui George al III-lea si nepoata acesteia, regina Victoria. Pomeranianul, la momentul in care a fost adoptat de insulari, era un caine de talie mai mare. Pentru ca regina Victoria a primit in dar un exemplar de mici dimensiuni, roscat, de care s-a atasat foarte mult, a dispus ca toti crescatorii cu experienta din regat sa se preocupe de ameliorarea rasei in sensul diminuarii dimensiunilor. S-au importat caini de rasa, de diferite culori, din tarile vest-europene si au fost selectionate pentru reproducere doar exemplarele de Pomeranian de talie mica. Conform datelor inregistrate in epoca, doar pe parcursul vietii reginei Victoria (1819-1901) dimensiunile standard ale rasei s-au redus cu 50%. Si alte capete incoronate au plasat Pomeranianul intre cainii favoriti de la curte si pot fi mentionati aici Josephine de Beauharnais, imparateasa consoarta a lui Napoleon I Bonaparte si regele George al IV-lea al Angliei.
Principalele caracteristici ale rasei:

Durata de viata: 12-16 ani
Grupa: Toy
Culoare: orice culori si varietati de culori
Varietati: -
Talia: foarte mica
Naparlire: moderata
Inaltime: 18-23 cm
Greutatea: 2-3 kg
Descrierea si intretinerea rasei Pomeranian
Pomeranian este un caine de talie mica, cu aspectul caracteristic cainilor Spitz, acela care aminteste de o vulpe mica. Craniul este mare comparativ cu botul, acesta din urma fiind de forma conica. Ochii sunt migdalati, de marime medie si plasati la mica distanta. Are urechile mici, dispuse sus si tinute ridicate (ciulite). Are o blana dubla cu un prim strat pufos, moale si un strat exterior cu firul lung, drept, des si infoiat. Este un caine foarte curat si ingrijit, va invata repede sa-si faca nevoile afara. Din acest punct de vedere mai este poreclit si „pisicuta canina". Se comporta bine in prezenta altor caini daca nu este provocat, interactioneaza bine cu copiii care se joaca cu el fara a-l sicana. Blana trebuie pieptanata o data la 3 saptamani, periajul mai des nefiind indicat pentru ca afecteaza stratul inferior. Se multumeste cu plimbari scurte, este activ in interior, joaca educativa fiind preferata. Poate fi intalnit in orice culori si combinatii de culori, cele mai populare fiind portocaliu, negru, maro, gri, alb. Dimensiuni standard: Inaltime= 18-23 cm; Greutate= 2-3 kg. Speranta de viata= 12-16 ani.
Temperament si comportament specifice rasei Pomeranian
Pomeranian este un caine inteligent, vioi si galagios, vigilent, energic, dornic sa invete. Are o fire voluntara si uneori este imprudent, angrenandu-se in incaierari cu alti caini, indiferent de talie. Foarte loial familiei, iubitor si protector cu stapanul, nu suporta prea bine despartirile si trebuie educat sa nu fie agitat si galagios pe perioadele de absenta mai indelungata a acestuia. Are tendinta de a latra mult, mai ales ca raspuns la zgomotele exterioare.

Dresaj rasa Pomeranian

Raspunde bine la dresajul ferm, insistent. Sedintele de dresaj canin trebuie sa debuteze devreme in viata Pomeranianului, altfel acest caine isi va dezvolta propriul program. Un caine din rasa Pomeranian bine dresat va reusi sa-si infraneze instinctul de a latra. Periodic, atunci cand da semne de comportament independent, trebuie corectat ferm.


Ingrijire si sensibilitate la boli

Este un caine rezistent, cu o buna stare de sanatate generala si cu putine afectiuni caracteristice. Bolile canine care afecteaza aceasta rasa de caini cel mai frecvent sunt luxatiile patelare, afectiuni ale pielii (boala inegririi pielii) si insuficienta cardiaca.
FUNDA?

0 răspunsuri: