| クリスティ a întrebat:

+buna vreau sa stiu si eu cum pot sa desenez mai bine va rog sa ma ajutati big grin funda

Răspuns Câştigător
| Plague a răspuns:

Deci sunt in mijlocul anilor de liceu, desenez ca un obsedat din clasele 1-4, am sute de desene, si totusi am vazut copii cu 7-8 ani mai mici ca mine care au mai mult talent. talentul e important doar la inceput, pentru impresie. de fapt tot ce conteaza e efortul depus. ma pregatesc pentru arte si iau lectii de desen de la niste surori cunoscute la nivel mondial, si in tara ca "pictorite de elita" sa zic asa, si cel mai important lucru care l-am invatat de la ele e ca TOT ce conteaza e exercitiul si perseverenta. sora mea care termina arhitectura mi-a spus acelasi lucru, si dupa ani de desen, am ajuns la aceeasi concluzie. vezi un desen, iti place, il pui in fata ta si incerci sa il faci, iar si iar si iar, pana iti iese (fara sa il copiezi pe geam). cu cat desenezi mai mult si depui mai mult efort, cu atat se formeaza mana mai bine, si vei observa ca prin munca si exercitiu incet si sigur iti vei imbunatati tehnica de desen. si nu incerca sa desenezi prea mult realism, incearca personaje din desene/animeuri...eu asa am facut la inceput. eu nu am avut norocul sa ma nasc talentat, dar am ajuns sa intrec la desen si pictura pe altii cu talent din nastere, prin munca. daca vrei sa tii desenul la nivelul de hobby pentru cand te plictisesti, nu merita, daca vrei sa faci ceva serios, atunci iti recomand sa te pui pe lucru, minim un desen-2 pe zi...sau o ora-2 (daca faci desene mai simple poti sa faci si 30+ de desene in doar o ora), si in cateva luni, un an, o sa vezi diferenta happy

3 răspunsuri:
| Manne a răspuns:

Nu te concentra pe realitate...Lasa-ti mana condusa de inspiratie si de naturalete!

| yoanaa a răspuns:

Pai,in primul rand trebuie sa ai talent sau sa te antrenezi.eu ma pricep la desen,am talent,si,ca sa desenez si mai bine,cautam un desen pe net,si mai intai il puneam pe geam si il copiam pe alta foaie iar apoi incercam sa il fac de una singura,crede-ma,ai nevoie de multa rabdare ca sa iti reuseasca,cine zice ca nu trebuie sa ai rabdare,greseste, deci incearca sa faci mai intai o schita si dupa aia sa desenezi, incearca niste tutoriale de pe net thinking

| Elenaaa23 a răspuns:

Si mie imi place sa desenez dar nu sunt sigura ca te-ar putea invata cineva cum sa faci asta mai bine. Daca este doar un hobbie pentru tine atunci lasa-te dus de val si urmeaza-ti imaginatia.Eu asa fac si pot sa sun ca am cateva desene chiar reusite. Mult succes! :-p