Am si eu guppy, si nu ii afecteaza apa de la robinet numai daca pui o solutie speciala cumparata de la magazinele de pesti
Mai bine ia'ti carasi pentru ca traiesc mai mult si sunt si mai frumosi si haiosi cu buzele alea mari
Pestii nu pot trai in apa curata de la robinet. De regula se pregateste aquariul cu tot ce trebuie: cu plante, pietris, termometru, apa, pompa, incalzitor, si lumina se pun ultimele 3 in functiune si se lasa asa aproximativ 2 saptamini dupa care se pun pestii (egal ce fel). Daca ai posibilitatea sa faci un test al apei de Ph, Nitrat, Nitrit, Amoniac si Calc.
In timpul asta se formeaza niste bacteri in apa care o sa ajute la curatatul apei cind o sa ai pestii inauntru.
Scurt spus, se tine aquariul 2 saptamini in functiune fara pesti.
1. Cicleaza acvariul, daca e nou (cauta pe net ciclarea acvariilor). Operatia asta n-are legatura cu cloruil, sursa apei (poate sa fie si apa de la cel mai curat izvor, tot trebuie ciclat la inceput)
2. se foloseste apa de la robinet astfel: metoda 1: cumperi aqua safe de la pet shop si urmezi instructiunile. Met. 2: lasi apa intr-un vas absolut curat, care nu este spalat cu detergenti, mai larg la gura, de preferat, pentru cateva zile, dupa care o poti folosi cu incredere.
Dupa cum vezi, ai 2 metode: una gratis, dar care cere un minim de efort, una simpla, dar costa ceva (cam 15 lei costa solutia, din cate stiu)