| karamelita30 a întrebat:

Buna ziua
acum aproape 2 luni am avut un pui de rotwailar care mi a murit de parwo.
dupa ce la m anmormantat am facut o dezinsectie si o dezinfectie an toata curtea si an casa.
acum vreau sa mi achizitionez alt puiut sa i fac primul vaccin de parvo si sa l tin la o ruda departe de aici unde a murit celalalt.
vroiam sa stiu an conditiile aste exista riscul de a se anbolnavii si puiutul asta? astept raspuns urgent
Va multumesc mult

Cand am cumparat catelusul la m luat de la o Doamna tare draguta din CT cu carnet de vaccinare cu t3 vaccinuri facute printre care si cel de parvo.
dupa o perioada nu stiu sa spun exact cate zile cand a varsat catelusul prima data am fugit cu el la vet si mi a spus ca ce am eu pe carnet (acele etichete de la vaccin ) sunt o mare anselatorie si din aceasta cauza catelusul nu a avut nici o aparare an fata virusului.
Mai ales ca avea facute 3 nu unul.
medicul care a tratat puiutul a spus ca daca avea si numai unul din cele trei, nu avea cum sa mi ia boala.
respectiva Doamna mai avea un catelus de vanzare si era vaccinat ca si a mea si al ei traieste si acum bine mersi. Oare an cine sa ma ancred? Acum am hotarat sa l cumpar nevaccinat sa l vaccinez eu personal.
Respectivei persoane an afara de costul catelusului ia m achitat si vaccinurile. Sunt sigura ca Doamna a fost de buna credinta si nu ia a foat responsabila de tragedia prin care am trecut.
Pana sa moara catelusul am cheltuit foarte multi banuti si am suferit foarte mult pana a murit.
5 zile si nopti am tratat o si nu am mancat nu am dormit sa o pot salva si tot degeaba. Din aceasta cauza fac apel la iubitorii de animale care au avut o experienta asemanatoare sa mi dea un sfat cu privire la aceasta situatie. Iubesc extraordinar de mult rasa asta de catei si nu as vrea pentru nimic an lume sa mai trec nici eu nici urmatorul catelus prin experienta care am trait o anterior. Este groaznic. Va multumesc mult pentru. tot

.

1 răspuns:
| glamour a răspuns:

In legatura cu perioada pana la achizitionarea unui nou pui e bine sa intrebi veterinarul, iar pana acum trebuie dezinfectata casa sau curtea unde a stat cainele bolnav de parvo. eu ti-as recomandata sa nu mai achizitionezi alt caine decat daca are peste 4-5 luni si vaccinurile terminate. viitorul caine trebuie luat de la un crescator serios nu dela orice persoana care pare a fi de buna credinta.
Puiul pe care doresti sa-l achizitionezi e posibil sa se imbolnaveasca la fel de repede ca celalalt, viitorul pui nu va avea ce cauta afara, nu trebuie sa intre in contact cu niciun alt animal pana nu termina schema de vaccinare, de asemenea nu trebuie sa intre in contact nici cu incaltamintea cu care veniti de afara. sunt reguli stricte dar zic eu ca dupa ce te arzi cu ciorba ar trebui sa sufli si in iaurt. nu te grabi ca s-ar putea sa o patesti iar si nu cred ca e prea placut sa treci prin asemenea situatii nici din punct de vedere sentimental nici din punct de vedere financiar. sa cresti cainele la o ruda pana termina vaccinurile si pana trece pericolul de imbolnavire la tine acasa mi se pare o prostie pentru ca e un pui, iar cand se va obisnui cu noua casa il vei lua de acolo. mai bine astepti, te documentezi si aduci puiul direct la tine acasa.
www.animale.ro
Uite aici un forum, fa-ti un cont si discuta cu cei de acolo, sunt si medici veterinari care iti pot da sfaturi pertinente.