In legatura cu perioada pana la achizitionarea unui nou pui e bine sa intrebi veterinarul, iar pana acum trebuie dezinfectata casa sau curtea unde a stat cainele bolnav de parvo. eu ti-as recomandata sa nu mai achizitionezi alt caine decat daca are peste 4-5 luni si vaccinurile terminate. viitorul caine trebuie luat de la un crescator serios nu dela orice persoana care pare a fi de buna credinta.
Puiul pe care doresti sa-l achizitionezi e posibil sa se imbolnaveasca la fel de repede ca celalalt, viitorul pui nu va avea ce cauta afara, nu trebuie sa intre in contact cu niciun alt animal pana nu termina schema de vaccinare, de asemenea nu trebuie sa intre in contact nici cu incaltamintea cu care veniti de afara. sunt reguli stricte dar zic eu ca dupa ce te arzi cu ciorba ar trebui sa sufli si in iaurt. nu te grabi ca s-ar putea sa o patesti iar si nu cred ca e prea placut sa treci prin asemenea situatii nici din punct de vedere sentimental nici din punct de vedere financiar. sa cresti cainele la o ruda pana termina vaccinurile si pana trece pericolul de imbolnavire la tine acasa mi se pare o prostie pentru ca e un pui, iar cand se va obisnui cu noua casa il vei lua de acolo. mai bine astepti, te documentezi si aduci puiul direct la tine acasa.
www.animale.ro
Uite aici un forum, fa-ti un cont si discuta cu cei de acolo, sunt si medici veterinari care iti pot da sfaturi pertinente.