| izabela14 a întrebat:

Buna ziua! Am o cunoștință care are o catelusa, de talie mare (ciobanesc belgian), insa nu s-a ocupat de aceasta, asa ca a dezvoltat niste probleme comportamentale. In urma acestui fapt, vor sa scape de cățea cat de repede posibil. Se gandesc sa o abandoneze la vreun adăpost sau chiar si la marginea padurii, dar trăind primii doi ani din viata in apartament cu siguranta o trimit la moarte sigura, indiferent de varianta. Exista vreo asociație, un dresor sau orice varianta pentru un caine agresiv?
Eu am deja si caine si pisica, stau si într-un apartament mic, deci chiar nu am cum sa ma ocup de ea, dar merita sărăcuța cățelușa mai mult de atat.

Răspuns Câştigător
| ValentinMihai78 a răspuns:

Oricât ați dori să o salvați, nefiind a dumneavoastră, deja este matură, este tardiv să o mai salvați. Mergeți mai departe și lăsați proprietarii câinelui să decidă. Însăși rasa nu este o rasă ușor de dresat. Este o rasă pentru protecție, pază, folosită la turme, deci e greu de dresat dacă deja este matură!

| izabela14 explică (pentru ValentinMihai78):

Da, mulțumesc de raspunsul la obiect. Înțeleg perspectiva asta, ma gandeam ca poate cunoaște cineva un adapost sau un dresor care se ocupa de reabilitare. Catelusa, daca s-ar ocupa stăpânii de ea cum trebuie, chiar si acum la maturitate, ar putea fi schimbata radical. Cu cei cunoscuți e o scumpa, e cuminte, sr joaca frumos. Conditiile care i-au fost oferite (sau mai mult nu) sunt cauza comportamentului ei, de aceasta ma gandeam ca poate exista o solutie

4 răspunsuri:
| ValentinMihai78 a răspuns:

Oricât ați dori să o salvați, nefiind a dumneavoastră, deja este matură, este tardiv să o mai salvați. Mergeți mai departe și lăsați proprietarii câinelui să decidă. Însăși rasa nu este o rasă ușor de dresat. Este o rasă pentru protecție, pază, folosită la turme, deci e greu de dresat dacă deja s-a maturizat!

| Cksihja a răspuns:

Nu ai văzut știrile cu oameni atacați de câini vagabonzi, eu am fost atacat de o haită de câini ciobănești și am crezut că mor acolo. Cum să abandonezi un câine mai ales agresiv?

| izabela14 explică (pentru Cksihja):

Ai citit pana la capat intrebarea? Sau raspunzi la primele doua cuvinte? Daca nu ai ceva util de zis mai bine taci.

P.S. unii oameni mai au treaba si pe langa vegetat la televizor?