| bubulex a întrebat:

Am si eu un catelus rasa Cocker de 3 luni. Vreau sa il obisnuiesc sa stea si singur in casa si nu stiu cum... cand plec nici nu apuc sa inchid usa si plange foarte rau si nu se mai opreste am incercat sa ii dau un tricou de-al meu, jucarii nici la mancare nu se uita cand plec. Cum sa il obisnuiesc sa nu mai urle asa? Multumesc!

6 răspunsuri:
| RedNose a răspuns:

Asta iti va fi dea jutor, doar ca tu faci in camera. Daca plange nu intra la el pana nu se opreste ca sa stie ca daca nu plange vei intra, asa daca el plange stie ca daca latra tu o sa intri la el sa-l faci sa taca, tine de psihologia canina.
Incep de la 0:57 https://www.youtube.com/watch?v=9IplroOOkT0
Trebuie sa ai rabdare. Succes!

| karsivan a răspuns:

Lasa deschis radio sau televizorul la inceput iesi 10min cand te intorci i-l rasplatesti cu ceva bun si ii spui bravo treptat mareti timpul o sa asocieze plecatul si venitul tau cu ceva papa bun.

| acinorev a răspuns:

Poti sa stai mai mult cu el! Fiindca are abia trei luni si mama lui nu-i langa el, e normal sa se simta asa. Fa-i multi prieteni si du-l in parcul de caini. Gaseste o vecina fara ocupatie (eventual o batranica) si roag-o sa stea cu ea. Succes!

| UnCorpSanatos a răspuns:

Lasa-l sa planga, e ca un copil rasfatat, cere si tot timpu i se da, lasa-l sa stea singur du-te in treaba ta si revii dupa 4-5 de astea nu mai plange ca stie ca te intorci.

| Daniella12 a răspuns:

Pai daca stai la casa, poti iesii in gradina, sau in curte... Ori, in cel mai rau caz, il inchizi in camera cu jucarii, mancare si alte alea... El o sa planga cat o sa planga, dar se va opri. Si nu il lasi mult. Il lasi maxim 15 min daca nu se opreste din plans. Incearca sa faci in fiecare zii la fel, si sa maresti timpul cat il lasi singur in camera/casa. :3

| RachelFlou a răspuns:

Pur si simplu lasa-l in pace.Ce daca plange? Nu o poate face la nesfarsit.Dezvatal altfel se va face un rasfatat.