| rocafelixflorian a întrebat:

Buna ziua am un catel de 9 lui si acum l-am primit si tot musca pe parinti mei si cand are ceva o jucarie si vreau sa eu iau da sa ma muste ce trebuie sa fac?

Răspuns Câştigător
| DoarOana a răspuns:

Buna rocafelixflorian,
E un catel de 9 luni, cam mare zic eu, iti va trebui multa rabdare. Cand vrea sa te muste ca ii iei jucaria spune "nu-i voie" si smulge-o (la jucarie ma refer). Daca nu poti sa o certi sau te ignora poti sa ii dai si o singura palma peste fund avand in vedere ca oricum suporta mult mai bine durerea. Sa ai grija sa nu te napustesti asupra lui cu furie si sa dai in el ca intr-un sac de box pentru ca (,) catelul ori devine prea agresiv, ori ii va fi frica de tine si nu va mai exista o relatie de prietenie intre voi 2.
Succes.

5 răspunsuri:
| Robert a răspuns:

E un caine temeperamental.Si cand ii iei muncarea te musca.

| annahandball a răspuns:

Daca i-ai castigat increderea trebuie sa ii impui cu calm si destul de clar cuvantul NU cand da sa muste! Daca nu reusesti incearca sa il dresezi de mic cu aceasta problema pentru ca daca astepti sa creasca va deveni periculos pentru familia ta.
PS: Cand il cerci nu trebuie sa fi speriata sau nervoasa pentru ca altfel cainele va intelege ca te intimideaza si ca el e seful in casa.

| xDandreutzaxD a răspuns:

Pai catelul e speriat si practic crede ca ii faceti vreaun rau vrand prin gesturile lui sa se apere. dupa un timp se va obisnui cu tine si va fi mai cuminte.SUCCEShappy

| vladutzstefan a răspuns:

Stiu eu. daca ai o jucarie lunga ia de un capat fix de la sfarsit si cu celalalt capat il dai la catel si musca. daca ai o jucarie scurta ia o franghie lunga, leaga jucarie cu franghie si aruncaio la catel.crede-ma,o sa mearga!

| De33eutS5Syka a răspuns:

Buna!
Eu am o catelusa de 3 luni pe care am luat-o de la cineva acum 3 zile.
Nu are nici o problema sa stai linistit/a. Face asa deoarece inca il/o doare/dor dintii fiindca nu ii are inca dezvoltati bine.O sa vezi ca atunci cand va implini 1an-1 an jumatate nu o sa mai faca asa.