| Andreiut04 a întrebat:

Bună ziua! Am un motan la bloc de 2 ani, pe care îl țin în apartament. Ce-i drept, este adoptat de-afară, deci el în casă mănâncă, doarme și în rest sta pe afară (de menționat că în general, vine acasă mereu, sta câteva ore bune și iese afara sau, stă puțin în casă dar vine des). În acești 2 ani nu am avut probleme cu el însă de 2 zile lipsește. Știu ca nu pare mult pentru mulți dar as vrea sa știu, dacă e în perioada de împerechere așa fac de obicei? Cât timp durează perioada asta? Și cum se comporta motanii, de obicei pleacă de acasă?

3 răspunsuri:
| RoCkKiD a răspuns:

Probabil e ocupat pentru ca e in calduri, daca e ok ar trebui sa revina in vreo saptamana.

Acum, sper sa ajunga si la noi civilizatia si sa va amendeze pentru ca nu castrati animalele. Din cauza ca iti e ti-e lene o sa avem o gramada de puiuti care o sa moara de foame sau o sa fie calcati de masini.

Mai trist e ca probabil nici nu o sa intelegi de ce asta e o problema.

| Korkodeln a răspuns:

Castreaz-l, sunt asociatii care fac asta gratuit sau pentru o suma simbolica. Altfel contribuii la crearea de animale chinuite si nedorite si poate fi ranit sau mai rau in luptele teritoriale cu alti motani.

| Whitte a răspuns:

Nu stiu cand e perioada lor. Dar imi povestea cineva care are motan ca s-a intors acasa dupa vreo doua saptamani, jigarit si slabit. De dragoste. Cica in perioada asta nici mancare nu le trebuie. Alearga dupa mâțe.