anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

As avea nevoie de niste sfaturi, am primit de Craciun un peste betta intr-un bol, totul bine si frumos, ca si mancare a venit cu fulgi din ăia pentru betta, cam săracă probabil că nu ii place la nebunie, ideea e ca de vreo 4-5 zile nu mai mananca absolut nimic si prezintă o boală asemănătoare unei mătase albe, am citit ceva despre columnaris, ceva boala bumbacului, ideea e ca nu sunt magazine sau farmacii veterinare in zona care să mă poata ajuta, am citit cum că o picatura- doua de albastru de metil in bol ar ajuta, de asemenea i-am facut cate 2 băi pe zi intr-un bol cu apă și o lingurita de sare neiodată, as avea nevoie sa imi spuneti un antibiotic sau ce medicament as putea sa ii iau sa se puna mai repede "pe picioare", nu cred ca va mai rezista mult daca nu mananca, precizez ca nu e tare suparat, adica nu sta locului, e destul de activ, dar mătasea este destul de accentuată, mai ales pe codiță si cate un punct ici-colo pe trunchi, la gură inca nu prezinta pete. Vreau sa mai precizez ca nu are incalzitor si nici filtru, apa i-o schimbam odata la 2 zile, acum o schimb in fiecare zi, iar apa o pun un pic mai călduta decat temperatura camerei. Am nevoie de ajutor, nu vreau sa il pierd...

2 răspunsuri:
| Genevaaa a răspuns:

Apa nu trebuie prea caldă... cumpără de la farmacie un albastru de metil, e intre 3, 5 - 5 lei...

| Jay0707 a răspuns (pentru Genevaaa):

Nu m-ai ajutat cu nimic, i-am pus albastru, nu a făcut nicio diferență, aveam nevoie de un sfat cu un medicament