Dragul meu, iti apreciez ingrijorarea pentru cainele tau, dar daca asa faci pentru un caine ce o sa faci pentru copilul tau? Nu o sa ii dai sa bea un suc ca s epoate imbolnavi? Si eu sunt iubitoare de animale dar nu mi-am pus niciodata problema ca imi pot omori cainele dandu-i resturi de la masa. Caini traiesc mancand din gunoaie, de ce crezi ca sunt asa multi caini vagabonzi? Ca o duc bine, ca le da cineva de mancare? Nu, cotrobaiesc si ei, manca ce gasesc. Cat despre cainele tau nu pateste nimic, stai calm dar ma tem ca l-ai rasfatat prea mult si nu o sa mance deoarece nu e obisnuit. Dar e foarte bine, in loc de faina de grau e mai bine sa faci cu faina de porumb. Asa le face si bunica, le fierbe niste apa, pune faina de porumb si se face o mamaliga groasa, o lasa la racit si dupa aia le da. Intr-adevar nu e o delicatese pentru caini, dar in ciuda faptului ca bunica mea ii hraneste doar odata pe zi cu aceasta mamaliga, cainii arata foarte bine.
Hrana aceea este buna doar pentru cainii care muncesc care alerga, daca schimbi alimentatia cainelui tau cu cea de la stana o sa ajungi cu el la vet. cu pancratita garantat.
Poti incerca sa pui o intrebare despre hrana cainilor si aici : http://hrana-caini.blogspot.com
Eu am un Husky Siberian de 10 luni si de aproximativ doua luni de zile am inceput sa ii dau si mancare gatita(cartofi fierti, legume, iaurt, etc). Chiar daca boabele de la firme renumite costa bani mai multi(eu ii dau Royal Canin) incerc sa ii includ neaparat cel putin o masa de mancare uscata pe zi, deoarece aceasta contine multe proteine si vitamine pe care din mancarea gatita le va lua mai greu.Iti sugerez totusi sa ai grija ca din moment ce ii vei da mancare gatita e posibil sa nu mai accepte boabele si nu le va mai manca sub nici un fel.Ai mare grija ca daca decizi sa ii schimbi dieta sa fi foarte atenta sa ii asiguri aportul de proteine si vitamine zilnic.P.S:Ai grija ca unele alimente sunt foarte toxice pentru caini!