Nu ai voie să deții animale sălbatice. Singurele acceptate de lege sunt maimuța și reptilele. Totuși ai nevoie de autorizație și la ele.
(Fundă te rog)
Din ce stiu eu in Romania nu ai voie sa ai animale salbatice, nu stiu articol din lege pe tema asta dar nu ai voie sa detii nici urs, nici pantera, nici leu, nici ghepard nici leopard etc nimic din genul acesta de animale
"poți adopta pui de panteră"
da, daca iti faci zoo, CU AUTORIZATIE
altfel, IN NICI UN CAZ
"săl domesticești" adica, poate "să-l domesticești", nu?
iar NU, animalele salbatice nu pot fi domesticite, pot sa te omoare din senin si dupa ce ai hranit-o zilnic 13 ani (vazut documentar), de aia e ilegal
chiar cainii si pisicile pot deveni salbatice, am un prieten cu o pisica pe care a avut-o de pui, si brusc a inceput sa zgarie si sa muste RAU, inclusiv fetita lui de 7 ani, si NICIODATA nu i-a facut ceva rau
În România, poți înființa o Grădină Zoologică, dacă dorești să deții animale exotice.
Dar, nici în occident, chiar dacă sunt situații de a deține o felină sălbatică exotică, nu au existat cazuri de domesticire cu succes.
Dacă proprietarul a reușit să se impună ca lider, felina e calmă, în preajma lui.
În rest, sunt sălbatice, niciodată domesticite.
Nu, nu poti adopta.
Nici sa-l domesticesti nu poti. Faci ceva cu el, dar instinctul de animal de prada, ramane. Nu stii cand are reactii criminale.
Să zicem că ar exista și cea mai mică șansă să se întâmple așa ceva... tu măcar știi în ce constă training-ul unui asemena animal. Ce fel de oameni se ocupă cu așa ceva? Gândește-te doar.