Nu ai nevoie de cîine agresiv, gîndeste te ca acel cîine va fi agresiv inclusiv cu tine pentru ca asa il înveti, iar faptul ca stai intr o zona rău famată nu înseamna ca trebuie sa i ti faci tu singur dreptate punînd cîinele sa muște oamenii, de aceea există poliție suni la 112 si vin ei daca ai vreo problemă in cartier cu vecinii.
Dacă acum locuiești la casă, asigură-ți locuința cu sisteme de supraveghere video, nu cu câini agresivi. Deși, sunt destule rase (amstaff, rottweiler, cane corso, bandogge, pitbull etc) a căror prezență inspiră teamă, fie că îi ții în curte, fie că ieși cu ei la plimbare, deși chiar și ei pot fi educați și inteligenți.
Dacă te simți amenințat, e suficient să te aperi cu un spray cu piper. Sper să nu fie cazul. Dacă îți vezi de treabă și nu răspunzi provocărilor, nu va avea nimeni treabă cu tine.
Nu cred ca e o idee buna, ia in calcul ca stai intr-o zona rau famata, cainele latra la ei si ei il pot chiar si omora, cel mai bine e sa-ti vezi de treaba ta si sa nu arati ca ti-e frica de ei, asa zisi smecheri de cartier sunt peste tot, cei care fac asta sunt doar niste prosti crescuti care daca dau de cineva care se pune la mintea lor dintr-o palma fug, e doar gura de ei si faptul ca se apropie de tine amenintator.
Nu vorbi in nestiinta de cauza. Pot spune ca sunt " spaima vecininilor" prin comportament si look. Pur si simplu nu vreau sa intre nimeni in curte datorita cainelui fara mine sau mai rau sa sară gardul. Si nu, nu sunt un incepator in a disciplina un caine, dar stiu pentru expo sa aiba un comportament bland...
Tu aia ai dat de înțeles, data viitoare fii mai explicit nu " stau într-o zonă rău famată ", din asta reiese că stau fel și fel de persoane acolo și nu te simți în siguranță, poți să fii spaima cui vrei, eu ți-am dat un sfat, n-am vorbit în necunoștință de cauză, tu te-ai exprimat greșit
spyke321 întreabă: