Si eu locuiesc la bloc. intr-un apartament de 4 camere. si am un catelus bishon de 2 ani... la inceput nici nu au vrut sa auda .acum se ''bat '' pentru el... Catelul sta cu mine in camera doarme cu mine... si daca face in casa (rare ori mi se intampla )curat repede pentru ca este responsabilitatea mea. Sfatul meu : i-ati un caine mic care sa nu lase par (Chiuaua, Bishon) care sa-l plimbi o data sau de doua ori pe zi. cand iesi de la scoala si seara. BAfta.:X:X:X
Pai "primesti" un catel si`l duci acasa. Mama ta nu o sa fie de`acord cu el si atunci poti sa-i ceri o saptamana in care sa demonstrezi ca esti responsabila si ca poti sa ai grija de el. Insa, o sa fie cam greu, mai ales ca`i micut, nu ii obisnuit cu tine, o sa faca in casa (ceea ce nu o sa-i placa mamei tale). Nu stiu ce sa zic... destul de aiurea. Sincer nu stiu ce sa-ti spun si sa mearga...
Incearca sa-i demonstrezi ca esti destul de matura si de responsabila sa ai grija de un caine. spala din cand in cand vasele, aspira-ti camera o data pe saptamana, mai da cu carpa dupa praf, du gunoiul...vezi ce trebuie facut. astfel, increderea lor in tine va creste. PS: nu-i adevarat ca-si fac treaba pe oriunde si chestii din astea. daca-l iei de mic si-l educi putin, mai bine se inhiba decat sa faca pe unde-l apuca!
Si eu m-am rugat mult de parinti dar am primit un catel, nici macar nu era ziua mea .mama a fost de acord, dar tata nu. a trebuit sa vina matusa mea sa-i explice de ce e bine sa ai un catel. si a acceptat cu greu. poti sa iei un catel si sa le spui ca l-ai primit cadou si nu e frumos sa refuzi.asa ca l-ai acceptat
Si eu am avut aceeasi problema cu catelusa mea miley! eu i-am spus mamei si attei ca daca nu o sa am grija de el sa il dea afara si i-am promis ca o sa am grija de el ca o sa ii fac curatenie dupa nevoile lui si ca il voi ingrijii stiu cum este sau daca nu cauta un catelus strangeti bani si cumparal! si spune-le parintilor tai ca l-ai primit cadou daca nu vor accepta le spui adevarul si atunci ei nu vor avea ce face decat sa ti-l ea atat am de zis noroc cu parintii!
Eu chiar voi primi caudou, dar mama nu ma crede responsabila si nimic nu merge!
Asa e.lasapar si tb sa aspiri in fiecare zi.nevoile nu si le fac in cassa niciodata decat in situatii exceptionale...si intr-adevar aduc muuulta bucurie in casa! cat timp stai cu parintii tai in casa lor nu ai nici o sansa!
Si eu am avut probrlema asta, pana la urma m-a lasat dar sa stii ca este fooarte greu! Suntem trei inn familie si de abia ne descurcam! Era o catelusa mica pe care o iubeam si inca o iubesc foarte mult dar pana la urma am intele, si am dus-o la tara...asa ai puta face si tu:* am avut probrlema asta, pana la urma m-a lasat dar sa stii ca este fooarte greu! Suntem trei inn familie si de abia ne descurcam! Era o catelusa mica pe care o iubeam si inca o iubesc foarte mult dar pana la urma am intele, si am dus-o la tara...asa ai puta face si tu:*
Am trecut prin asa ceva. un caine in casa era de neconceput pentru socrul meu(om de la tara)la prima intalnire intes el si o puiuta de ciobanesc german nu a mai fost nici o impotrivire.cand socrul meu a fost imobilizat la pat, pana veneam de la servici catelusa il alina si ii tinea de urat... avea cu cine sa vorbeasca...deci pun-ti parintii in fata faptului implinit si sunt sigura ca se vor topi.
Deeutza2012 întreabă:
anonim70 întreabă: