| Madhu a întrebat:

Ieri seară am găsit un pui de căprioară. Este slăbit, mama a fugit și era la fel de slabă, l-am luat acasă pentru că putea fi atacat de niște câini maidanezi. Puiul a fost rănit recent. Are niște înțepături (doar pielea a fost străpunsă) și cred că era micuț, micuț când a fost atacat, are un pic gâtul strâmb. Puiul nu are 1-2 zile. Are în jur de o săptămână sau două.

Problema este că nu se prea poate ține pe picioare chiar 100% superb, este slăbit. Îl hrănesc cu lapte de vacă. Nu bea mult. În jur de 2-3 degete dintr-un biberon de 150 ml. Bea si 100 ml daca îi dau eu. Nu suge puternic, suge slab, dar înghite. Ce aș mai putea face? Sau ceva un site referitor la creșterea puilor?

7 răspunsuri:
| Freya1 a răspuns:

Trebuie dus la un veterinar clar, plus daca crezi ca nu il poti tine pana la maturitate sa ai grija de el sa cauti o fundație.Sunt foarte multe ce iau in grija animale pierdute, abandonate sau rănite.

| Denisa0954 a răspuns:

Suna la o asociație care se ocupă cu reabilitarea animalelor sălbatice. Nu ai cum sa il crești tu. In afara de faptul că este ilegal, nici nu ai cunoștințele necesare. Puiul poate muri având în vedere că e și rănit, si nici hrănit cum trebuie nu este. Are nevoie de îngrijire medicală. Deci te rog ocupa te de asta. Cauta pe Facebook asociația Kola Kariola, da le un mesaj si ei te vor indruma ce sa faci

| Madhu explică (pentru Denisa0954):

Problema este că nu sunt deloc aproape de o asociație/centre de genul. Rănile nu sunt deschise, sunt cicatrizate si voiam să îi cumpărăm lapte praf cu vitamine în următoarele zile

| Freya1 a răspuns (pentru Madhu):

Un control tot trebuie la veterinar.

| Denisa0954 a răspuns (pentru Madhu):

Nu contează. Va veni cineva sa l preia. Apreciez ca încerci să l ajuți, dar noi nu avem puterea necesară. Trebuie cineva cu cunoștințe adecvate sa ajute animalele sălbatice

| Madhu explică (pentru Denisa0954):

Mulțumesc pentru idee! Am lăsat mesaj și m-am gândit să sunăm veterinarul (nu stăm la oraș) si poate ne-ar ajuta si el.

| PetrescuAlex a răspuns:

Felicitări respect ai salvat un animal inocent din colții unor hiene flamande
Mare respect foarte putini oameni la ora actuala mai fac gesturi bune ca tine
Majoritatea sunt cu nepasarea