| คиค a întrebat:

Buna ziua tuturor!
Va voi scrie o povestioara, si rog tare mult, ca toti iubitorii de animale de pe TPU, sa o citesca, si sa raspunda.
In urma cu 3 ani, toamna, un pisoi sarman, nici tanar dar nici batran, fara domiciliu sau stapan care sa-l iubeasca, s-a instalat, langa usa de la intrarea in bloc. Cum sunt o mare uibitoare de animale, in fiecare zi ii dadeam mancare si-l rasfatam. Iarna i-am facut impreuna cu o vecina un culcus cu o parurica in casa scarii. Iarna a trecut, apoi primavara, vara si tot asa timp de 2 ani. Pe zi ce tecea, iubeam tot mai mult acel pisoi, care de fiecare data cand coboram scarile, fie ca mergeam la scoala, la magazin, sau la plimbare, el se freca de picioarele mele, rugandu-ma sa ma joc cu el, si sa-l rasfat. Cand stigam la el dupa terasa, un singur "Pis-pis" era de -ajuns, si el venea in fata terasei, si ma privea cu ochi mari. Ma atasasem de el asa de mult, si il iubeam, ca si cand ar fi pisoiul meu.
In vara anului trecut, un om fara scrupule, as putea zice un mostru, i-a aruncat mancare otravita crying.
Din acea mancare a mancat dragul meu pisoi, care a mutit crying, dar si o catelusa tot fara stapan ( era o catelusa superba), care a murit si ea. Cel ma ingrozitor lucru, este ca acea catelusa avea catei pe care-i alapta, si odata cu ea, au murit si 3 dintre catei.
Si acum, de fiecare data cand vad ca langa usa scarii nu mai este nici un sufletel care sa astepte nerabdator sa-l alint, ma supar foarte tare, i-ar acum cand va scriu cateva lacrimi, mi-au inundat ochii.
Ce parere aveti?
Ce pot gandi acei oameni fara scrupule, cand savarsesc astfel de acte de cruzime?
De ce la noi in tara nu sunt centre de protectie a animalelor?

15 răspunsuri:
| CatGirl a răspuns:

Nu este singurul caz. Oameni rai! Nu'i inteleg! Suferi si tuh si sufera si sufletele animalutzelor.crying

| allleeeee a răspuns:

Si tata face la fel :-|. Ei cred ca ele nu sunt importante si le da cate un sut. Dar daca ma vede ca pun mana pe un animal ma ceartasad.

| psiholoaga a răspuns:

"Fara scrupule" cred ca e o alintare; sunt niste bestii ignorante. Isi imagineaza, probabil, ca sunt superiori altor forme de viata si de-asta au dreptul sa omoare, pentru confortul propriu, asa-zisa siguranta, distractie etc. La noi nu exista centre de protectie a animalelor (sa fie clar: hingherii nu reprezinta un centru de protectie, ci un lagar), dar exista o lege care le protejeaza. Si, desi e complicat demersul legal (ca in toata legislatia romana), merita.
http://www.dreptonline.ro/legislatie/lege_protectia_animalelor.php

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Acei oameni nu au suflet.Nu imi pot imagina cum ai tu taria.sau prostia sa iei viata unui animal.Numai Dumnezeu e in masura sa ia viata cuiva.Acei oameni sunt distrusi, in interior, nu stiu din ce motive, dar sunt complexati, probabil pentru ca nu sunt iubiti de oameni, sunt ignorati.Stiu,am auzit si eu despre oameni care au otravit animale.Cu ce ii incurca, nu stiu! Niste idioti. Oamenii sunt niste animale salbatice, care nu stiu decat sa sfasie.Animalele au mult mai mult suflet decat noi oamenii.Ar trebui sa invatam de la ele cum sa ne protejam familia si copii.Am in fata casei o catelusa care are grija de 3 puiuti mici, de catel, dar nu sunt puii ei; mama lor a fost luata de hingheri si cateii au ramas singuri.Va spun sincer, ca nimeni nu se apropie de ei acum, si nu mananca ea, fara sa le dea la catei. Le dau parintii mei mancare sau apa si ea se duce cu castronul sau cutia la catei si le da sa manance, am ramas toti cu gurile cascate.Ar trebui sa invatam de la animale!

| me_3408 a răspuns:

Niste oameni fara inima.Nu isi dau seama ca au omorat UN suflet.Am vazut cu ochii mei cum niste Creaturi (ca altfel nu am cum sa le zic) loveau cu pietre si cu picioarele in niste pisoi.Am ramas socata de cata prostie exista in unii oameni

| marry_7650 a răspuns:

Te inteleg foarte bine si imi pare nespus de rau de ceea ce am auzit.Si eu am gasit o pisica statea in ploaie era batuta si infometata am luat-o acasa o am de 5 ani si este jucaria casei stau si la curte si condiitiile sunt avantajoase, stau si ma gandesc unde este sensibilitatea din sufletul acelor oameni care au curajul sa otraveasca aceste animalute fara sa le faca nici un rau. :-s

| evamonicarus a răspuns:

Acela nu e un monstru e prea putin spus. Sa dea bunul dumnezeu numai viata de caine. Ca sa nu-si poata castiga bucata de paine si sa astepte ca sa-i fie la altii mila de el. Sa-l faca Dumnezeu neputincios exact cum e un caine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

straight face
Si mie imi plac animalele. love struck
Si nu stiu, dar cand aud cum se comporta unii oameni cu ele...iti vine sa ii impusti. sad. Numai Dumnezeu are voie sa ia viata unei fiinte.
Si nu doar centre de protectie ci si un fel de politie a animalelor ar trebui sa se infiinteze.
Imi pare rau pentru. animalute. straight face

| vax a răspuns:

Imi pare nespus de rau de cele intamplate, este o povestioara trista care din pacate inca se mai intampla la noi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tatal meu a lucrat in America si acolo erau centre ASPCA HSPCa etc. Daca maltratai un animal luai 1 an de inchisoare si o amenda de 1000 dolari.In romania amenda e de 1000 RON si inchisoare neam.Sunt putini voluntari sa faca munca de salvatori, dar asta e.Si mie mi-au murit la bunici 9 pisoi care au fost taiati de un betiv cu cutitul incetisor.Intai le-a taiat membrele si i-a lasat acolo.Au facut hemoragie interna si au murit. Dar cum eu am 12 ani mama nu m-a crezut.Si erasi de revelion, asa ca si-a luat la petarde in geamuri... Oricum, aceea e o bestie, nu un om.Si ce a rimit e egal cu 0!

Si de cele mai multe ori, animalele suntem noi!

| PastilutzaColorata a răspuns:

Bietele animale saracele si cand ma gandesc la unele saracele cum stau pe strada si plang sa le ia cineva acasa imi vine sa mor si sa plang sad

| clady_5716 a răspuns:

Pentru mine aceste fapte imi rupe inima! Cum poti tu sa faci asa ceva? Acel om trebuie sa plateasca! Trebuie otravit si el! Da exista centre!

| akatsuki a răspuns:

Povestea asta a existat din totdeauna. Pur si simplu asa sunt oamenii, nu ai ce sa le faci. Iar noi nu prea avem ce sa facem in legatura cu asta. Dar oamenii care fac asta vor platii cu siguranta, mai devreme sau mai tarziu.

| Anda_5897 a răspuns:

Pentru ca tara noastra nu e una deloc placuta. e frumoasa dar nimeni nu se ocupa de ea. eu i-as baga la inchisoare direct pe acesti oameni care le fac rau animalelor. nu ii pot suporta!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ii urasc pe oamenii de genul astacryingn-au pic de inimacryingeu locuiesc la casa si am o catelusa pe nume Lisa deci n-are sanse de pericol dar cred ca te simti foarte rau din aceasta intamplarecrying