| SeNyS a întrebat:

va rog din suflet daca a mai trecut cineva prin asta sa ma ajute, am 3 catelusi pana in 6 luni toti trrei,pana zilele trecute aveau toti doar primul vaccin facut si deparazitarile,insa zilele trecute unul din ei a inceput sa se simta rau,a inceput sa vomite,diaree,nu mai manca, a venit veterinarul, i a facut un tratament de 2 zile si si-a revenit complet, veterinarul a spus ca trebuie neaparat sa le fac la toti 3 cel de-al 2-lea vaccin, si dupa ceva zile a venit si le-a facut la toti 3 al 2-lea vaccin,dupa vaciin la o zi,ceilalti doi au inceput sa aiba aceleasi simptome,voma,diaree,suparati nu mancau,a venit din nou veterinarul le-a facut acel tratament cu antibiotic,vitamine si inca ceva,si mi-a zis ca boala e parvo si ca odata cu vaccinul s-a accelerat boala,dar ca e posibil sa scape cu tratamentul,insa din pacate azi cel micut de tot a murit,nu mai misca,abia mai respira,a eliminat sange pe fund si a vomat,apoi a murit,ce e de facut? nici celalalt nu prea e ok, e cam suparat si nu prea mananca, ce am de facut? a mai trecut cineva prin asta? ce parere aveti?sad

8 răspunsuri:
| RedNose a răspuns:

Parvoviroza este o boala fatala si se ia. Tratamentul pentru aceasta boala este lung si costisitor,deja ceilalti trebuia sa li se faca tratament injectabil cu vitamine, perfuzii pentru hidratare pe langa antibiotic, dupa mine un tratament mult mai complex decat ce a facut vet-ul tau.
Din punctul meu de vedere, ceilalti nu mai au nici o sansa, dar e bine sa continui tratamentul macar sa stii ca ai incercat sa faci ceva pentru ei. Cand vomita sau face cu sange se afla in ultima faza.
Ai putea vorbi si cu un alt medic, ce tratament ar trebui sa urmezi.

| RedNose a răspuns (pentru RedNose):

Uite aici ce se zice despre aceasta boala, cam ce am zis si eu : http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php?topic=2859.0

| viotedy a răspuns:

Trebuiau vaccinati la timp.acum,care are noroc scapa.nu mai poti face nimic.

| karsivan a răspuns:

Da, din pacate da am trecut, sanse mai multe sunt daca sunt pusi la perfuzii si daca se administreaza anticorpi contra parvovirus (exista produs romanesc vorbeste cu doctorul, facut de romvac poate are sanse SalvacanP se numeste.

| SeNyS explică:

sad...sunt foarte suparata, dar sper macar sa supravietuiasca ceilalti 2! E foarte greu sa-ti vezi prietenul suferind.Multumesc

| SeNyS explică:

Va multumesc pentru raspunsuri, vad ca cei pe care ii mai am se simt bine si sunt vioi, sper sa-si revina complet...vet-ulnu le-a m-ai facut tratamentul, a spus ca nu mai e nevoie...

| adishorMS a răspuns:

Parvoviroza e o boala necrutatoare si nu mai ai ce face, virusul era in organism SPERANTA

| LadyMelian a răspuns:

Am avut un pui de lup care tot asa a patit.Nu i-am facut vaccinul la timp si s-a imbolnavit. Cu toate ca am bagat la tratamente in el si am facut si deparazitarea si vaccinul necesar tot a murit.A fost prea tarziu.
Din pacate daca nu faci deparazitarea si vaccinurile la timp, mai ales la pui, poate fi prea tarziu.