Întrebare recomandată | Ovatopu a întrebat:

Buna ziua!
Vin la dvs cu o problemă la care sper sa mă lămuriți într-o oarecare măsură.
In urmă cu 2 săptămâni, cainele meu un ciobănesc de Asia centrală in vârstă de 4 ani a scăpat din țarcul in care era ținut și a atacat o femeie in strada sad.
Femeia suferind leziuni destul de grave la cap și mâna necesitând cateva zile de spitalizare.
Împrejurările in care s-a petrecut atacul, daca cainele a fost sau nu provocat nu le cunosc deoarece nu ma aflam in Romania și nici la momentul actual nu ma aflu.
Imediat după incident prietena mea, care avea cainele in grijă a reusit sa il prindă si sa il închidă în țarcul lui.
Femeia muscata fiind transportată la spital iar la domiciliul meu deplasandu-se poliția pentru a ancheta situația.
Proprietarul cainelui fiind eu, avand carnet de sănătate, cainele fiind cu vaccinurile la zi, luat in evidență de doctorul veterinar.
Domnii care s-au deplasat la locuința mea, punând presiune pe prietena mea, ea a acceptat verbal (nu inscris) sa predea câinele unui adapost pentru animale si sa plătească suma de 800 lei.
Eu fara sa stiu absolut nimic si fara sa imi dau acordul la momentul acela fiind la muncă.
Cei care au fost de au ridicat câinele au spus ca este o solutie temporară și ca pe viitor daca dorim sa luam cainele inapoi il putem lua.
A doua zi de dimineață sun la ei si aflu cu stupoare ca cainele a fost eutanasiat fara macar ca cineva sa își dea acordul sa fie emis un ordin din partea unei autorități competente.
Din cate am inteles poliția s-a autosesizat impotriva mea, fiind proprietarul cainelui.
Ce va fi pe viitor imi asum atat pe partea penala cat si civila cu victima, dar ideea este ca nu cred ca este legal ca fara acordul meu cainele sa imi fie eutanasiat.
Cainelui ii s-au facut analize pentru rabie si alte boli fiind sănătos.
Orice informație este binevenită.
Mulțumesc

2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Deci prima data ti-a zis ca sa te duci ca-ti da cainele.
A-2-a zi dimineata ti-au zis ca l-au eutanasiat.
Cred ca a fost o greseala acolo, intre ei, pentru care ii poti da in judecata.Intreaba aici si daca raspunsurile sunt favorabile tie, ii dai in judecata.
https://indrumari-juridice.eu/......asociatii/

| Motisor a răspuns:

Trebuie in instanță sa rezolvi problema, daca îți asumi treaba cu victima nu ai ce pierde, daca victima nu depune plangere, sau te înțelegi tu cu ea. Oricum normal nu prea are treaba victima cu faptul ca ăștia ți-au omorât cainele, e revoltător. Mai ales ca nu e orice caine, e vaccinat, trecut la veterinar, are toate actele. Dar nu știu sa iti zic ce castigi din asta, un avocat poate să îți spună exact si daca ai sanse, dar trebuie sa cheltui bani.