blonda_suprema
| blonda_suprema a întrebat:

Buun, deci tineti-va tare. Mi-a nascut gaina (unica pe care o detin) 10 puisori superbi. Toti negri si pufosi si rotunzi, manca-iar mama pe ei de dragalasi. Ce mai, m-am indragostit pe loc de ei. Problema e ca 8 i-am luat in casa intr-o cutie ca erau pe afara singuri (dupa ce au iesit din ou, dupa cateva ore au iesit cu mama lor si ea s-a dus inapoi sa-i scoata si pe ceilalti dar astia nu mai stiau sa intre si i-am luat in casa ). Acum eu cu ce sa-i hranesc ca nu am avut pui niciodata, bunici pe la tara, nu prea si pe cine am intrebat, si-au dat cu presupusul. Azi le-am dat galbenus de ou si spre seara amestecat si cu putin malai. Branzica pot sa le dau de pe acum facuta de mine? Hai va rog sa ma scoateti din problema ca nu am gasit nimic pe net decat ca exista concentrate pentru ei si eu nu vreau sa-i cresc cu concentrate.

Răspuns Câştigător
| hashe86 a răspuns:

Si eu am fost fascinat de mic de puisori. norocul meu e ca ma crescut la tara, si cand era momentul sa iasa din ou micutii eram tot cu ochii pe saraca closca.
si ai mei luau puiutii mai precoce de sub closca ca sa ii hraneasca pana cand buna mama avea sa i scoata pe toti(nu s ai nascahee hee).
eu le dadeam doar faina de grau si porum(mix) cu tarate, nu neaparat malai(dar cu atat mai bine). si ii incurajam cu degetul batand in locul unde se afla faina(pe un ziar) asemeni ciocului mamei. si atunci ei dadeau cu ciocul acolo si incepeau sa prinda cate un firicel de faina, super dragutei la faza asta. apa e neaparat necesara, si trebuie sa i incurajezi tu aplecandui asupra recipientului(o cutie destul de joasa).
dar asta nu va dura decat pana cand mama lor va scoate toate ouale si atunci o lasi pe ea sa si faca treaba ca stie mai bine. bafta!
PS: sper sa ma inviti la o friptura, mai incolo,hee hee( ce sadic sunt)

9 răspunsuri:
| hândel a răspuns:

Sa-ti traiasca puisorii nascuti.hee hee Bunica tinea un bec aprins in cutie, parca pentru. caldura. Habar n-am! Oricum sunt dragalasi tare puisorii, dar nu mai simpatici ca cei de rata. love struck

| remus a răspuns:

O duminica minunata!
Pentru puisorii, sa va traiasca, sa creasca mari si sa-i mincati sanatosi, dar pina acolo... cauta urzici(frunze) toaca-le marunt si amesteca cu fauna de porumb, tarite, putina apa si hranestei, pune intr-o cutie de conseva apa cu un virf de cutit de multivitamina la 2 l apa pina la o luna, tot acum aduna si seminte de urzica pentru la iarna ca sa faca oua. Cautati sa nu pupati puii, pasarea pe care o pupa gazda, nu o papa stapinul.

blonda_suprema
| blonda_suprema explică:

Multumesc @Amar. Ai dreptate,, si cei de ratusca sunt frumosi, de fapt toti puisorii sunt superbi. Eu i-am tinut toata ziua inveliti cu un prosop destul de gros si saracii se cuibaresc toti unii in altii. Iar cand bag o mana, sar toti in mana mea si se cuibaresc, si se inping sa ramana doar unul doi. Fi-miu deja se crede taticul lor, ii hraneste din mana de la el, iar in seara asta a fost super dulce cand i-a hranit pe toti din mana lui si pana cand nu s-au saturat nu a scos mana de la ei. A luat un puiut la el in poala in tricou si zicea ca el o sa-l pazeasca pe puiut de hoti sa nu-l fure hotii si m-a rugat daca poate sa doarma cu toata cutia cu pui in pat. M-a bufnit rasul, va dati seama dar partea tare e ca si mie imi vine sa-i iau in pat (cred ca m-ar trimite sotul meu sa dorm in cotet si sa fac pe closca ). Deci eu cu ce-i hranesc oameni buni, stimati colegi pe puisorii lui fi-miu? Numai cu galbenus si malai? Pana cand? Apa pot sa le dau?

blonda_suprema
| blonda_suprema explică:

Va multumesc tuturor pentru raspunsurile date, si imi cer scuze ca nu am mai intrat sa spun nimic despre acest subiect, dar efectiv nu am avut timp, ca am avut multa treaba.
De nascut stiu ca gaina nu naste dar am vrut sa fie asa ca o gluma, iar gramatical poate am gresit, imi cer scuze anonimului stiu ca eram foarte obosita cand am pus intrebarea, era in jur de 2 noaptea. Dar poate ca Anonim, vei atrage atentia tuturor care gresesc grav, nu liniuta de unire, ca nu e pusa unde nu trebuie.
Puii mei au inplinit o saptamana, sunt vioi, mananca ce mi-ati scris si sunt superbi.
Va multumesc.

| adrian91 a răspuns:

Buna.
culege putina iarba, taie marunt cu un cutit, amestec-o cu malai si da puisorilor, sau si fara malai.
Am trait la tara si mi-am scos vreo 500 de pui la incubator, ei nu au avut parte de o mama closca asa ca le-am fost eu mama big grin
le placea foarte mult asa iarba tocata, si cresteau un pic mai rapid. sa-ti creasca si sa se faca frumosiwinking

| ellene a răspuns:

Pentru caldura poti sa pui o sticla cu apa calda in cutie. O sa stea lipiti de ea ca de mama gaina happy. De mancat poti sa le dai ou fiert tare, branzica de vaci, urda (sper ca stii... e tot un fel de branza) si firmituri de paine. Le plac Toate delicatesele de acest fel.

| MagicHead a răspuns:

Buna si tie, hai s aiti spun eu cu ce ii hranesti, cumperi malai si pui malai'ul intr'un castron si pui niste apa si il faci asa ca o crema si le pui acolo, pe urma ca PUI TAI S AFIE SANATOSI iei coaji de ou si le pisezi pana se fac un praf alb asta prezinta calciu, si in rest c'am atat a si apa poti sa le dai, frimituri de paine ( sa iti traisca si la mai multi )

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

""manca-iar", se scrie manca-i-ar; da-le cir:malai cu apa, miez de paine muiat, sa-ti traiasca.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Esti suprem de blonda...