| euandreeeea a întrebat:

Cățeluşul meu işi face nevoile unde apuca are o lună si este sack Russel i-am cumparat şi absorbante speciale dar nu ma asculta, il am de 2 zile si cind doarme mereu trasare si ma sperie. Oare cum pot sa fac că sa işi facă nevoile unde trebuie? Si de ce trasare cind doarme? Seara doarme 10 min si gata urla si tot asa. A fost vacinat acuma 2 zile. Oare ca nu-i obisnuit inca cu mine sau ca este incă prea mic?

3 răspunsuri:
| LaLaura a răspuns:

Buna.
Cainii viseaza, la fel ca si oamenii, de aceea tresare, e ceva normal, poate sa viseze ceva frumos, dar poate sa viseze si ceva urat.
Iar pentru a face pe acele lavete, il pui pe laveta cam dupa 30-60 de minute dupa ce a baut lichide, daca face pe ele, il lauzi, apoi el o sa stie ca doar pe acele lavete o sa isi faca nevoile, deoarece pe acele lavete isi simte mirosul. Incerca sa pui lavetele unde sa ajunga cu usurinta la ele

| mihai69 a răspuns:

1. a fost luat prea devreme de lângă mama lui - un cățeluș se înțarcă și se dă după 6 săptămâni.
2. ca să-și facă nevoile unde vrei tu... mai durează. La vârsta lui, de obicei, maică-sa îi declanșează reflexul de defecare și de urinare când îl linge pe la fund. E un reflex de pe vremea când trăiau în sălbăticie și nu trebuia să lase urme mirositoare peste tot, mai ales nu unde stau puii. Ai putea să încerci să-l ștergi cu o cârpă umezită puțin și încălzită (să-i amintească de limba maică-si). Dar oricum, cam după 8 săptămâni, ar trebui să știe să meargă la un loc anume unde să facă pipikaka.
3. e încă mic și îi e dor de frații și surorile lui și de mămică. O să mai dureze până se obișnuiește cu noua „haită".

| Kriss96 a răspuns:

Lasa-te de meserie. Nici nu stiu de unde sa incep..in primul rand este prea mic. Trebuia sa mai stea cu mama lui macar vreo 2 saptamani.