Caii dorm adesea in picioare, mai ales cand sunt in grajd. Pe camp insa, daca are loc suficient, calul nu va ezita sa se culce pentru a se odihni. Exceptie fac caii grei de tractiune, carora le este dificil sa se ridice.
Ruxy, raspunsul ala l-ai luat din enciclopedia''Primele intrebari'' sau ceva de genul ca si eu am avut-o. Mi se pare identic raspunusul.Nu?
Dorm in picioare, din cate am inteles, daca un cal se culca inseamna ca este bolnav.
Caii dorm in picioare.
Dar, cand intalnesc o balta cu apa, se rostogolesc prin ea [fie daca au pe cineva in spinare, fie ca nu]. Stiu asta deoarece am mers o data si am calarit si cineva mi-a spus sa nu-i duc prin balti pentru ca s-ar putea sa ma rastoarne.
E o intrebare interesanta. Din cate stiu bunicul gasea dimineata animalele din grajd in picioare
Buna! eu traiesc la tara si ati pot spune tot ce vrei despre animale. adica caii,vacii,etc, referitor la intrebarea ta: cai dorm si in picioare si culcati, eu am o iapa si vara cand o scot afara ca in grajd este cald, ea mereu pe la miezul nopti se culca jos la pamant, si la ora 6 se ridica in picioare... si vacile nu dorm in picioare ci culcat, co o vaca nu face asa efort ca un cal.
Depinde de fiecare cal.de obicei caii se odihnesc in picioare rare ori se intampla sa doarma culcati.