| MaryoRO7178 a întrebat:

Câinele meu şi-a rupt o bucata din pernuța de sub labă (laba din față la perna aia de mai sus) şi nu ştiu ce să fac. La început nu am crezut ca e o problemă foarte mare că nu îi curgea sânge, dar au trecut câteva ore (cred că 5) şi se linge in continuu. Am căutat online şi cică dacă se zgârie/taie la pernuţe îi doare foarte rău. Ce ar trebui să fac? Să o duc la veterinar? Dacă îi dau cu ceva (spirt/cremă) o să îl lingă.

2 răspunsuri:
| Vântulalb a răspuns:

Du-l la veterinar sa-l coasa. NU da cu spirt ca ustura. Si agraveaza rana. Nici cremele nu sunt recomandate la rani deschise. Oricum cainele le va linge.

| qawHaq a răspuns:

Dacă nu îi curge sânge înseamnă că tăietura sau julitura nu a ajuns la capilare, deci nu e un pericol de infecţie. Simte disconfort sau ceva usturime, de aici şi linsul continuu. În general, se vindecă rapid, fără nicio intervenţie. rănile de natură superficială nu prezintă pericol chiar dacă se linge, el îşi curăţă rana din instinct. Un strat subţire de Baneocin unguent cu o supraveghere de 5-10 minute pentru prevenire linsului, îl poate ajuta. Nu are nicio problemă dacă după aceea continuă să se lingă.