Ea se vine in jur de 200-300 lei
Uite aici daca vrei sa cumperi:
http://www.publi24.ro/anunturi/animale/pisici/?pag=1&cu=angora+turceasca
http://www.animale.aaz.ro/......-Turceasca
http://www.olx.ro/......hpages.php
Nu stiu cit costa dar iti pot da multa informatie despre ea
Clasificare rasei: pisici cu parul semi-lung
Speranta de viata: 9-15 ani
Descriere fizica generala: Angora Turceasca este o pisica deosebit de frumoasa, supla, agila, cu blana semilunga si matasoasa. Torsul ei este lung, pieptul ingust si adanc, niciodata lat sau cu forme rotunjite, pline. Membrele sunt lungi, cu oase fine, cele posterioare fiind putin mai lungi decat cele anterioare. Cand se afla in miscare, pisica Angora pare ca pluteste cu gratia unei balerine. Capul sau este de marime medie, prelung, de forma triunghiulara, delicat, cu maxilare fin cizelate si barbie frumos rotunjita. Urechile ei sunt mari, largi la baza, drepte, acoperite pe partea ventrala cu smocuri mari de blana; sunt pozitionate sus, pe crestetul capului, ca o coroana. Ochii ei sunt mari, expresivi, migdalati, alungindu-se usor catre baza urechilor. Blana este fina, lucioasa, de lungime medie si tinde sa se onduleze. In jurul gatului blana formeaza un guler bogat. Coada este lunga, purtata in pozitie ridicata atunci cand pisica se afla in miscare, foarte stufoasa, formand franjuri. Corpul ei este delicat, lung, cu muschi fin desenati.
Greutate: 9-15 ani
Hranire: 80 kcal/kg/zi. Desi nu este predispusa in mod deosebit la obezitate, este bine sa-i supravegheati dieta.
Sanatate: Surzenia afecteaza majoritatea pisicilor Angora complet albe, care au ochii albastri. Este de subliniat faptul ca rasa Angora Turceasca nu este predispusa la surzenie mai mult decat orice alta rasa sau orice pisica domestica alba cu ochii albastri. Pisicile albe, apartinand oricarei rase, se pot naste fie complet surde, fie partial, surzenia lor fiind strans legata de gena dominanta responsabila de blana alba si de gena responsabila de culoarea albastra a ochilor.
Pisicile albe care au un ochi albastru si unul verde sau caprui, sunt de regula surde de urechea aflata pe aceeasi parte cu ochiul albastru.
Energie: medie
Compatibilitate cu alte pisici: medie
Compatibilitate cu alte animale: ridicata
Compatibilitate cu copiii: medie
Caracter si temperament: Angora Turceasca este o pisica inteligenta, plina de viata, care poate fi instruita foarte usor, dar care nu este supusa. Cu toate ca este independenta, pisica Angora turceasca este recunoscuta pentru loialitatea si atasamentul ei, dar si pentru amuzamentul pe care il poate starni in familie. Angora este binecunoscuta pentru abilitatile sale de buna inotatoare. Se povesteste chiar ca unele au plonjat de buna voie in piscina pentru a face baie. Trebuie mentionat insa ca nu toate pisicile Angora iubesc apa, dar acestea sunt in numar restrans.
Orice obiect din casa poate fi transformat de catre o Angora in jucarie. Trebuie sa mai stiti ca nu veti putea tine in brate o asemenea pisica mai mult de cateva minute, deoarece este foarte agitata, curioasa si adesea este tentata sa alerge prin toata casa cu viteza maxima. Gratia si schemele ei de joaca o fac deosebit de amuzanta pentru privitori. De asemenea, Angora este o pisica foarte incapatanata si odata ce si-a propus ceva nu va avea odihna pana ce nu va duce la indeplinire acel lucru. De exemplu, daca ii veti lua jucaria, inainte sa se fi plictisit de aceasta, ea nu va sta o clipa locului pana ce nu va descoperi locul in care ati ascuns-o si isi va recupera proprietatea. Este capabila sa deschida toate usile, fie ca este vorba despre camere, sifonier, debara sau frigider. Daca nu-si va gasi jucaria sau nu o va putea recupera, va mienuna tot timpul, "rugand", "implorand", "insistand", "ordonand", in ultima instanta, sa o ajutati. Intr-o astfel de situatie, cand s-a iscat un "razboi al opiniilor", in cele mai multe cazuri, controversa se va solutiona doar daca cedati insistentelor sale.
Intre Angora si stapanul ei se formeaza, de regula, o legatura sufleteasca deosebit de puternica. Aceasta pisica isi iubeste mult stapanul si are incredere oarba in el. Desi arata afectiune tuturor membrilor familiei, o singura peroana se va bucura de aceasta relatie sufleteasca exceptionala.
Ingrijire: Angora turcesca este foarte usor de intretinut, avand in vedere ca blana ei semilunga este lipsita de subpar. De regula, o pisica Angora de show necesita o baie pe saptamana, urmata de o pieptanare minutioasa, cu ajutorul unei perii sarmoase.
Timp de foarte multi ani, pisica alba cu ochii in culori diferite a reprezentat intruchiparea perfectiunii pentru standardul rasei Angora, dar recent au inceput sa cucereasca din ce in ce mai multa popularitate pisicile Angora de alte culori: negre, albastre, roscate, crem; negre-albastre fumurii, calico, calico diluat, albastre-crem sau chiar bicolore si testoase (tortoiseshell); cu blana tigrata, atat cu tipar clasic, dar si marmorat - argintii, roscate, brune, albastre si crem. Toate aceste varietati coloristice pot avea ochii verzi, albastri, chihlimbarii, caprui sau chiar si ochi de culori diferite: unul albastru si unul verde sau unul albastru si unul chihlimbariu sau caprui.
Istoric: Istoria ei incepe inca din evul mediu, iar oamenii de stiinta considera ca Angora ar fi rasa care a stat la baza aparitiei tuturor celorlalte pisici cu blana semilunga: Norvegiana de Padure, Maine Coon etc. Cercetatorii presupun ca mutatia spontana a genei recesive, responsabila de prezenta blanii lungi, a fost determinata de climatul aspru din podisurile inalte ale Turciei, clima la care pisicile au fost nevoite sa se adapteze pentru a putea supravietui.
In preajma anului 1500, in Anglia si in Franta au inceput sa fie importate mai multe pisici turcesti cu blana lunga, iar prin secolul al XVI-lea, pisoii de Angora erau daruiti celor mai bogati oameni din Franta si din Anglia de catre sultanii turci, pentru a le castiga favorurile. Pisicile Angora, elegante, cu blana lunga si matasoasa de un alb imaculat, erau considerate cele mai potrivite cadouri pentru regi, fiind preferatele suveranilor Frantei timp indelungat.
In secolul al XVII-lea, exploratorul italian Pietro Della Valle s-a reintors in Italia insotit de cateva exemplare de pisici Angora care au cucerit rapid admiratia privitorilor. De asemenea aristocratia europeana si, in special, curtea regelui Ludovic al XV-lea le-au adorat din primul moment in care le-au vazut. In secolul al XVIII-lea, Linn a schimbat denumirea rasei in Cattus angorensis, pentru a o deosebi de felinele domestice si pisicile Chartreux.
In secolul al XIX-lea, rasa a cunoscut declinul din cauza popularitatii imense de care au ajuns sa se bucure intre timp pisicile Persane. Astfel, dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, Angora era pe punctul de a fi declarata disparuta.
Pe la inceputul anilor 1900, guvernul turc impreuna cu Zoo Ankara a initiat un program de salvare si protectie a pisicilor Angora albe, avand un ochi albastru si unul chihlimbariu. Conform credintei populare turce, aceste pisici sunt daruite de Allah sau au foat binecuvantate de "atingerea lui Allah". Probabil ca superstitia aceasta a luat nastere drept urmare a faptului ca unii pisoi Angora albi se nasc cu o pata colorata pe frunte - "insemnul lui Allah", cum o numesc turcii. In prezent, in Turcia, aceste pisici sunt protejate prin lege, iar exportul este permis doar cu acordul guvernului.
Pe astea le-ai luat de pe Animale.ro sau de pe ZooLand.ro?
Nelutuborda întreabă: