Da e putin dar tinand cont ca e frig inca se poate ca productia de oua sa fie mai slaba. Ar trebui sa le dai mancare mai diversificata si daca vrei sa se oua in fiecare zi cel mai bine e sa le dai tarate de porumb si de grau amestecata si boabe de grau si de porumb, resturi de legume sau chiar iarba si verdeturi.
Nu este putin. Majoritatea gainilor nu oua zilnic, ci o data la 2-3 zile. Sunt unele gaini mai ouatoare si iubarete care se lasa "calcate" de cocos in fiecare zi si unele care fie nu prind ou, fie nu sunt calcate.
Daca gaina este furajata bine si este tinuta la lumina si caldura trebuie sa-ti faca cate un ou pe zi.
O gaina oua zilnic din cate stiu eu...si oua chiar daca este calcata sau nu de cocos, ouale sunt ca ovulele gainii...doar ca din oul fara samanta nu poate iesi un pui.
Dupa parerea mea as spune 3 sau 4 maxim, dar sunt gaini de la goostat care fac si 5 pe saptamana.
Gainile crescute in sistem industrial si semiindustrial au oproductie anuala cuprinsa intre 220 si 280 de oua, dar perioda de ouat este de la virsta de 6 luni pina la virsta de 18 luni, virsta la care sunt reformate, datorita faptului ca productia de oua scade la jumatate si nu mai acopera cheltuielile. In sistem gospodaresc, nu se poate asigura conditiile de hrana si climat si se poate spune ca 180 de oua pe an dela o gaina este buna. Prezenta sau absenta cocosului, nu influenteaza productia oualor de consum.
Ramonica666 întreabă: