„În general, pisica intră în călduri de două ori pe an, însă nu este o regulă. Rasa animalului, condițiile de mediu sau moștenirea genetică pot influența frecvența estrului"
a mea crec intră de vreo 3-4 ori pe an dar nu știu să-ți zia la câte luni, nu cred că e o chestie regulată.
Sărbători fericite!
Ca si tine pisica este un mamifer iar perioada cand intrati in calduri nu se poate stii exact, depinde de
factori genetici
factori de mediu
diferenta e ca noi primatele am dezvoltat un mod de a avea sex tot anul
""pisica ta va avea aceste cicluri de călduri la fiecare 2-3 săptămâni, cauzând numeroase neplăceri atât pentru stăpâni cât și pentru ea însăși.""
ia auzi ce pofte au astia, sfatul meu este sa castrezi motanul sau pisica, pentru ca ele sufera ca si noi de astfel
http://pisicata.ro/......-mieunatul
Maturitatea sexuală la pisică apare la vârsta de 4-12 luni, ceva mai târziu la rasa Persană (12-18 luni), atât pentru femele cât și masculi.
Întregul ciclu de călduri, care constă în perioada de călduri și în diestrus, dureaza aproximativ 14-21 de zile.
Primul stadiu al ciclului reproductiv la femele este proestrul.
Interestrul, perioada dintre două cicluri estrale, se ia în considerare atunci când pisica nu s-a împerecheat. Durata este de 2-3 săptămâni.
Diestrul este perioada următoare, durează aproximativ 30-40 zile. Dacă pisica va fi montată, va fi urmată de periaoda de gestație ce este de aproximativ 60-64 de zile.
Anestrul este perioada de inactivitate hormonală și sexuală. Durează aproximativ 2-3 luni.
Vârsta optimă pentru împerechere la pisică este de minim un an de zile, acest lucru este de preferat pentru ca viitoarea mămică să fie complet dezvoltată din punct de vedere fiziologic și reproductiv.
E bine de știut că pisica are ovulația indusă, adică ele vor elimina un ovul pentru a fi fecundat doar dacă este montată. Ovulația are loc la 24-48 de ore după actul montei. Împerecherile multiple vor genera mai multe ovulații, astfel nu numai un mascul poate fi părintele cuibului de puiuți.
În cazul montelor controlate este bine ca înainte realizării acestora, viitoarea mămica să fie vaccinată (dacă este depășit termenul de un an de zile de la ultima vaccinare), respectiv deparazitată intern.
Pisica gestantă se va observa foarte ușor abia după 3 săptămâni de la montă, prin schimbări fizice și de comportament. De asemenea, pentru confirmare, puteți merge să faceți un consult, o ecografie la medicul veterinar curant.
http://animale.maxi-pet.ro/......menu-id-27
Cea mai proasta replica de agatat pe care am vazut-o
Hmmm, nu era nici o replică de agățat, mi s-a părut fain machiajul, și de unde inspirația...
În fine, nu e treaba ta ce se agață, în cuierul meu.
Cu siguranta nu ai agatat nimic in cuier in acest caz
Pisica mea nu are o anumita perioada in care intra in calduri, cam toate anotimpurile se intampla lucrul asta mai putin iarna, deci nu cred ca este un lucru regulat.
Pisica este poliestrica sau policlitica, inseamna ca are calduri de tip sezonier.
Ele pe perioada de iarna nu intra in calduri, doar in cazuri foarte rare, de obicei intra in calduri din Februarie si le tine pana pe la mijlocul lui octombrie.Ele stau in calduri timp de 3 saptamani, daca nu s-au imperecheat, fac o pauza de 2 sapt, iar intra in calduri si tot asa.
anonim_4396 întreabă: