| AtateaConditii a întrebat:

Cand o gaina este cocoșită dupa cat timp face ouă? Funda!

Răspuns Câştigător
| stlucian a răspuns:

Un ou se formeaza timp de 24-26 de ore in interiorul gainii. La inceput, un ovul formeaza galbenusul in ovarul acesteia. Atunci cand ovuleaza, foliculul se rupe, iar galbenusul este trimit in oviduct. Pana sa ajunga in uter, galbenusul se imbogateste cu un strat de albumina. Coaja se formeaza in interiorul uterului. La circa 30 de minute dupa ce a fost eliminat oul format, procesul reincepe.

| stlucian a răspuns (pentru stlucian):

PS:
O gaina produce, in medie, intre 250 si 270 de oua pe an.

| AtateaConditii explică (pentru stlucian):

Cum adica procesul reincepe? Adica mai face oua fara cocoș, sau mai exact cate oua face dupa ce cocoșul a curtat-o?

| stlucian a răspuns (pentru AtateaConditii):

Depinde de rasa/soi.
Eh..fiecare dupa puterile lui.Nu cred ca o gaina poate face mai mult de 2 oua pe zi.

12 răspunsuri:
| Laurentiu_Barbu_1985 a răspuns:

Cum adica "cocosita", gaina face oua indiferent daca are un cocos in preajma sau nu...doar ca din ouale respective nu pot iesi pui.

| AtateaConditii explică (pentru Laurentiu_Barbu_1985):

Nu-i adevarat, gaina nu face ouă daca nu are cocoș. Cum femeia nu poate face copil fara barbat.

| Laurentiu_Barbu_1985 a răspuns (pentru AtateaConditii):

Eu zic sa te mai documentezi, omul este mamifer adica nastem pui vii, nu ne inmultim prin oua pe care le "clocim"laughing)
Sau ai vazut vreo gaina care a nascut/fatat?
Intreaba pe cine vrei, gainile fac oua cam trei sfeturi din an, fie ca au mascul sau nu, cam la 24-30 de ore, iar reproducerea are loc doar cu acele oua care au fost fecundate, altfel nu iese nimic din oul respectiv.

| AtateaConditii explică (pentru Laurentiu_Barbu_1985):

Poi si atunci face ouă cand are chef sau cum? Nu am zis ca gaina naste puii vii, am vrut sa zic ca din orice ou pot iesi pui.

| Laurentiu_Barbu_1985 a răspuns (pentru AtateaConditii):

Puii apar doar din ouale fecundate de cocos, restul sunt degeaba. Si da, se oua cam atunci cand are chef (in anumite perioade ale anului).

| IamPharell a răspuns:

In aproximativ 26 de ore se formeaza oul in interiorul gainii, iar dupa inca atat face si oulhappy daca este cocosita

| klausp33d a răspuns:

La cel putin 6 luni incepe sa oua si face un ou la 24-26 ore

Întrebări similare