O intrebare a carei aparitie o asteptam de foarte mult timp."Mersul cu Vasilica" implica un cetatean de etnie roma si un miel ce poarte numele "Vasilica".As putea intra in subtilitatile acestui fenomen aparut in mare pare in minunatul taram traversat de fluviul Dunarea, si gazda arcului Carpatic, insa cred ca acest lucru ar induce o confuzie nemaintalnita in randul celor ce vor citi acest raspuns. "Mersul cu Vasilica" are loc in postul sfintelor sarbatori de Paste, dar nu in orice moment, ci incepand cu aproximativ 2 saptamani inainte de "Inviere" pentru cetatenii de etnie ramasi fara lichiditati in cocioaba, si cu 1 saptamana inante pentru cei mai stabili material. Tin sa precizez ca totul este foarte bine calculat de catre proprietar,incepand cu numele ("Vasilica"=diminutivul numelui "Vasile", un nume de etimologie neogrecească, ales pentru a starni emotii de nebanuit in randul trecatorilor, si de a accentua starea de empatie cu mielul ce urmeaza sa fie sacrificat).Imi pare rau pentru deviatiile de la subiect, dar este de-a dreptul fascinant tot ceea ce e legat de acest obicei. Sper si cred ca raspunsul meu a satisfacut macar partial dorinta ta de cunoastere!