Evident, un caine de rasa e frumos, te mandresti cu el, toata lumea il admira si-l iubeste, insa, te-ai gandit si la saracii catei de la centre sau de pe strada? Ei stau si asteapta sa fie adoptati, insa toata lumea in ziua de azi alearga numai dupa cele mai ''cool'' rase de caini, uitand de clasicii patrupezi.
Mama, acum 6-7 ani a ''rapit'' catelul din spatele blocului, care, evident, era al nimanui
Acum noi stam la curte si cu mana pe inima iti spun ca este cel mai devotat si recunoscator caine pe care l-am intalnit. Ii putem da drumul pe strada fara sa ne facem griji ca musca pe cineva sau fuge (se intoarce cam in 20-30 min si intra singur in curte)
Asadar, dupa parerea mea, ar trebui sa iti iei un catel de la un centru de adoptii, deoarece si ei ar trebui sa stie ce inseamna un stapan.In ceea ce-i priveste pe cateii de rasa, fii linistita, nu vor ramane singuri deoarece, asa cum am mai spus, toata lumea se inghesuie sa-i ia
P. S.: nu conteaza daca e de talie mica sau mare, conteaza sa-l iubesti si sa va simtiti bine ''impreuna'':X
Pai eu as zice, Pechinez sau Bichon, iar daca vrei unul de talie cam ca labradorul, goldenul sau altul, trebuie sa-l plimbi des pe afara ca sa isi consume energia.Succes un a alege un caine perfect!
Cred ca bichonii, teckeli, pechinezii, sunt ft potriviti pentru apartament.chiar si westie pup
Pt apartament ar fi potrivit un caine de talie mica sau medie. Cu un caine de talie mare e mai greu, dar nu imposibil. Daca este spalat suficient si se face curatenie cum trebuie in casa, s-ar putea sa nici nu se simta diferenta intre unul de talie mica sau mare.
Doar ca timpul pe care trebuie sa-l acorzi unuia de talie mare este altul ...Au nevoie de mai mult exercitiu fizic. mult mai mult. Asa ca 2-3 trebuie sa fi tot pe afara cu ei, prin parc etc.
Eu pentru un apartament as opta pentru un caine de rasa, nu unul matur de la un centru.
De ce...pentru ca ...in primul rand. ii stii provenienta. Astfel poti evita multe probleme. Mai apoi, un caine cumparat de mic, il poti educa cum vrei tu. Nu are deja tabieturile formate si nu uraste oamenii pentru ca l-au batut.
As opta pentru un caine adoptat doar intr-o curte.
Shih-tzu, yorkshire terrier, pekinez, canish toy, bichon maltez/bolognesse/frisse, chiuaua, pompeian,... fundita?