Asta e oridinea de cei mai inteligenti caini: Caniche, Jack Russel, Ciobanesc German, Border Collie, Poodle, Golden Retriever, Doberman Pinscher, Labrador Retriever, Rottweiler. Iar ultimele locuri: Shih Tzu, Basset Hound, Mastiff Beagle, Chow Chow, Bulldog. Acuma nu stiu de ce e asta ordinea, era si la Animal Planet o emisune despre educatia si capacitatile lor. Pentru ca desigur depinde si ce educatie primeste
Mie cel mai mult imi place Jack Russel :X
Border collie sunt pe departe cei mai destepti caini.sunt caini insotitori, cativa caini border collie sunt antrenati pentru a alunga pasatile de pe aeroport, castiga tot felul de concursuri de agilitate, etc.
Din pacate eu cred ca cel mai inteligent caine este dobermannul, nu pot argumenta, stiu doar exemple, Ciobanescul German, nu inceteaza sa ma socheze la sensul rau al cuvantului.
Am un caine tip "corcitura" e o incrucisare de nu stiu eu cate rase... oricum sun foarte multumita de ea(e catelusa)... intotdeauna vrea joaca, simte ce sentimente ai si iti mai da cate o limba pe obraji, daca vede ca nu vorbeste nimeni "se baga in seama" si incepe sa latre...
Efect secundar: Odata ce te'ai lipit de ea nu mai poti sa te dezlipesti de ea...
P.S.La vara o dau sa faca pui cu un pechinez de rasa pura...Cine vrea un catel?/?
Tu de unde stii ca este cel mai apropiat caine?!
ai avut tu toate rasele sa iti dai seama ca asa e?
eu una am un coker spaniol de vanatoare si sunt mandra ca sunt stapana unui caine asa cum este el.