| Rebecaaa29 a întrebat:

Care e diferenta dintre un caine cu pedigri si unul fara? Funda!

6 răspunsuri:
| smile20000 a răspuns:

Pedigriul dovedeste ca acel caine este de rasa pura! si fara el nu poti merge la nici un concurs si unul fara nu dovedeste ca este de rasa

| lovem3 a răspuns:

Un caine cu pedigree este un caine care trebuie sa indeplineasca o condtie majora,sa aiba pedigree(carte de origine) parintii unde i se da automat carte(daca parintii au luat calificativ de reproducator la cel putin un concurs recunoscut) iar daca urmasii acestuia ca sa poata sa aiba in continuare pedigree trebuie SA PARTICIPE LA CEL PUTIN UN CONCURS CANIN de specialitate unde i se da calificativul de reproducator-pentru ca linia de urmasi sa continue,nu e suficent ca parinti sa aiba pedigree, iar el in sine sa posede unu mai pe inteles trebuie sa aiba niste acte de origine cum, ca provine din parinti de rasa pura, garantata-adica nu e corcit cu nimic.

un caine fara pedigree este unul corcithappy.

| VladinoFun a răspuns:

Deci prin pedigri poti accede mai usor cu cainele la concursuri.Cam 99% din concursuri cer pedigree.Prin acest pedigree cum a spus si xoxoxoxo dovedesti ca e rasa pura si acolo apare si arborele genealogic al cainelui cu parintii, bunicii si asa mai departe si ce concursuri au castigat.Un caine cu pedigree e destul de scump fata de un caine fara.Parerea mea daca vrei un caine de companie iti iei caine fara pedigree daca vrei sa mergi cu el la prezentari, concursuri si expozitii iti iei un catel cu pedigree. Sper ca raspunsul meu a fost de ajutor.Bafta mai departe!

| AnaCelebrity4Ever a răspuns:

Imi dau seama ca multi au copiat de pe net informatiile dar sa iti pun eu cu cuvintele mele: cand un caine are peedingri este de rasa-poate de asemenea merge la concursuri cum au zis ei iar cel fara peedigree inseamna ca nu este de rasa

| PandaEm a răspuns:

Nu prea cred ca ai inteles prea ulte din raspunsurile de mai sus asa ca varianta mai simpla este : un caine cu PEEDGREE este un caine de rasa pura iar cel fara nu e de rasa. mai bine zis e corciturastraight face si in plus imi baga botul peste tot in mancarehappy

| VladinoFun a răspuns:

Deci cand ma uit ce a scris cineva mai sus ma bufneste rasul.Cica daca cainele nu are pedigree nu e de rasa.Hai mai ma lasi nu prea are legatura prin pedigree dovedeste ca cainele e de rasa "nobila" adica parintii au fost campioni si ca el va avea trasatrui asemanatoare.Actul care dovedeste daca e de rasa e carnetul catelului in care medicul scrie ce rasa este nu poti spune ca un caine nu e de rasa(chiar daca e) pentru ca nu are pedigree.

Întrebări similare