Acesti porumbei sunt specii diferite primul este gugustiuc sau turturica si e specia salbatica (nu este pasare calatoare karsivan o gasim si iarna pe la noi)
cel de-al doilea este un porumbel "domesticit" care a fost ameliorat ca specie de catre om fiind mai usor de dresat
o turturea n-o s-o inveti cu omul insa porumbelul da daca e luat de mic si crescut
despre culcat e instinctual am porumbei albi cei din imagine si nu se culca cu voiajorii de ex.si ei tot albi sau cu voltatii sau voltatii cu voiajorii asa ca aici banuiesc ca e instinct plus ceva
Pasăre călătoare asemănătoare cu porumbelul, brună-roscată pe spate si cu pete negre mărginite cu alb pe laturile gâtului; turturică (Streptopelia turtur). sau porumbelul salbatic
Porumbelul de casă (Columba livia f. domestica) este forma domesticită a acestei specii.
Conform acestor definitii sunt pasari amandoua, usor asemanatoare dar, specii diferite; gugustiucul sau turtureaua este pasare salbatica iar marea majoritate a porumbeilor sunt pasari domnestice.
Uite am descoperit 4 specii de porumbei salbatici absolut specatculosi
http://animale.acasa.ro/......74778.html
La cap porumbeii sunt mai mari,au picioarele mai mari, sunt mai salbatici, coada o au mai mare, ochii altfel, penajul mai colorat.
Nu ma refeream la aspect, caci aia vad si eu. ma referam la comportament la specie, ce ai difera. de ce nu porumbel nu s-ar culca cu o turturica? ma rog nu stiu daca ai inteles. mersi oricum