Regis, nu vad nicio diferenta intre a creste animale pentru carne si animale pentru blana. Tot crima e si tot degeaba, cel putin in opinia mea. Nu mananc carne de niciun fel si, regla, nici pantofi de piele nu port. Stiu, nu sunt trendy deloc, ce sa fac... Treaba cu "deontologii" e amuzanta totusi.
Mi se pare groaznic. Dar "si mai groaznic" mi se pare sa vad pe strada oameni in haine de blana. Daca nu s-ar cumpara, nu s-ar vinde, nu ar mai exista. Consumatorul face legea. Si legea actuala...
Intru totul impotriva lor.
moral, nu mi s e pare corect ca pentru un moft al unora, pentru snobismul lor sa aiba de suferit atatea animale. vier pfoten initiase o petitie la un moment dat prin care cerea inchiderea acestor ferme insa deocamdata nu si a atins scopul.
Eu am o parere foarte proasta despre ei le cresc numai din interes si de aceea ii urasc de moarte!
Ok sa nu o luam pe aratura. Hainele de blana sunt un moft. Pantofi de piele? Cred ca are toata lumea (eu am). Carne mananca toata lumea sau a mancat la un moment dat. Dar fara haine de blana se poate trai si putem renunta la ele.
Nu am nici o parere. In schimb, celor care sunt impotriva, le pun o intrebare: Detii pantofi de piele?
Care e diferenta intre uciderea unui animal pentru blana si uciderea lui pentru carne sau alte foloase? Sau credeti ca animalului ii pasa pentru ce a fost ucis? E mai moral sa ucizi animale crescute intr-o boxa decat animale crescute in libertate?
Eu cred ca sunt doua variante: ori te faci lacto-vegetarian si ai dreptul sa fii deranjat de aceste ferme, ori iti tii gura si accepti ca trebuie sa moara animale pentru ca tu sa poti sa mananci, sa te imbraci, sa te incalti, sa ai o tapiterie frumoasa in casa sau in masina sau chiar sa te relaxezi la o partida de vanatoare. Eu am ales varianta a II-a.
Pe "deontologii" de mai sus ii rog sa ne spuna ce mananca de Paste si cate perechi de pantofi din piele detin.
@adina68 - intr-adevar "deontologii" au raspuns la o intrebare referitoare la fermele de blana. Dar eu nu am judecat pe nimeni, din contra, am cerut informatiile pe care nu le detineam. Pentru ca mi se pare o mare ipocrizie sa ii judec pe cei care poarta haine de blana sau pe cei care sacrifica animale pentru blana, atata timp cat eu port haine si pantofi de piele, cand masina mea are mai putina piele in interior decat mi-as dori, cand ma tolanesc pe canapeaua din piele dupa un ceaun cu trei feluri de carne.
Felicitari pentru psiholoaga, pare a fi singura careia ii pasa cu adevarat. Mie sincer imi pasa prea putin, dar macar recunosc.
@hugin - hainele de blana sunt un moft pentru ca tu nu iti doresti una? Daca toata lumea are pantofi de piele si mananca carne, animalele mor mai fericite? Sunt de acord ca se poate trai fara haine de blana, dar se poate trai si fara carne si fara obiecte din piele. Spunea cineva ca pentru o haina de blana mor o gramada de chinchila. Totusi cred ca sunt ucise mult mai putine chinchila zilnic, decat vite, porci, miei sau gaini. Asa ca nu imi cere sa renunt la haina mea de blana cat timp frigiderul tau e o adevarata morga.
Groaznica si ar trebui sa se ia niste masuri dure impotriva lor.
Psiholoaga are dreptate. Daca nimeni nu ar cumpara, aceste ferme ar inceta sa mai existe.
Pt Regis: "Deontologii de mai sus" au raspuns doar la o intrebare in legatura cu fermele de blana. Poate ca printre noi exista vegetarieni sau persoane care nu folosesc articole din piele. Noi ne-am limitat strict la intrebare si nu cred ca detii suficiente informatii ca sa ne judeci.
Pt. Regis: Si eu o felicit pe psiholoaga pentru. raspuns. Cu siguranta nu este singura careia ii pasa cu adevarat de animale. Daca tie iti pasa prea putin si recunosti acest lucru, asta nu inseamna ca nu exista iubitori de animale care se implica in actiuni de binefacere. Cauta pe internet si o sa vezi o multime de actiuni internationale de salvare a animalelor. Poate asa vom atrage si noi atentia asupra problemelor din tara noastra.
Privita ca afacere, se pare ca este una extrem de profitabila. Daca ai in vedere felul in care se raporteaza fiecare dintre noi la ideea de a omori niste animale, atunci sunt de acord cu cei care sunt impotriva. Cat priveste ONG-urile, apreciez daruirea celor care sunt simplii militanti. Nu pot sa spun in cuvinte cat de mult mi-e scarba de cei din spatele ONG-urilor, manipulatorii.
AlinutzaRouz întreabă: