| russiangirl_2817 a întrebat:

Care e rasa voastra preferata de caini mici?

Răspuns Câştigător
| cevazacelamineintorace a răspuns:

Yorkshire TerrierYorkshire Terrier-ul a fost, initial, folosit ca si caine utilitar, devenind mai apoi un animal de companie la moda in Anglia, la sfarsitul Epocii Victoriene.

Yorkshire Terrier-ul, bine cunoscut pentru pletele lungi, curgatoare, este o rasa mititica, dar robusta. Initial, utilizat pentru vanarea sobolanilor, Yorkie este un animal de companie faimos.

Yorkshire Terrier-ul a fost una dintre cele 10 rase de catei ale anului 2005.

Rasa are o vechime de circa 100 ani, dar originile sale nu sunt intru-totul cunoscute. Cand muncitorii scotieni din industria textila au migrat din Scotia in Anglia la jumatatea secolului al XIX-lea, acestia au adus cu ei diferiti caini terrieri, care erau folositi la vanarea sobolanilor. De-a lungul timpului, acesti terrieri au fost imperecheati intre ei rezultand intr-un final si Yorkshire Terrier-ul.

Initial, rasa era denumita „Broken-haired scotch terrier". In 1870, un reporter in cadrul unei expozitii canine sugera ca acest caine ar trebui sa fie redenumit Yorkshire Terrier, din moment ce dezvoltarea rasei s-a realizat aproape in totalitate in orasul Yorkshire.

Yorkshire Terrier-ul nu este, in general, foarte tolerant cu copiii, dar ii accepta daca creste alaturi de acestia. Se intelege cel mai bine cu copiii de varste mai mari, mai linistiti. Sunt afectuosi si loiali familiei lor, dar pot fi agresivi cu strainii, daca nu socializeaza inca din copilarie.

De aceea imi place foarte mult(am unul acasa pe care il cheama Micky)

16 răspunsuri:
| russiangirl_2817 explică:

Mersi Whiskers, e unul din favoritii mei too...

| Betty a răspuns:

Dar a ta care este?smug

| Betty a răspuns:

Bichonul maltez:X

| russiangirl_2817 explică:

Preferatii mei...pai Yorkshire si Pomeranian

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Beagle :X

| Locaa a răspuns:

Bichon maltez

| Aliyaa a răspuns:

Yorkshire Terrier-ul, Bichonullove strucklove strucklove struck

| YLLL a răspuns:

Bichon bolognez:X

| Alexandra. a răspuns:

Bichon maltese clar. :X

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bishon frise.am 2 mici:X si as vrea un pee wee. e cel mai mic.are vreo 8 cm

| Emeraude a răspuns:

Eu am un Yorkshire de ani buni, dinainte ca aceasta rasa sa devina foarte cunoscuta si la noi, pot spune ca este rasa perfecta (pentru mine, cel putin), se adapteaza dupa personalitatea si programul stapanului, insa nu le prea place sa ramana singuri, au o personalitate extrem de bine definita, se comporta intocmai ca si-un om, se supara, incearca sa fie mereu in centrul atentiei, sunt sociabili.
Imi plac de asemenea si bichonii maltezi, chow-chow, shih-tzu.In schimb, nu-mi prea plac chiuahua.big grin (nu stiu daca am scris corect!)

Succes!
Pa-pa!

| anaela_1467 a răspuns:

Shih-tsu, sunt superbi

| lilit a răspuns:

Westie, sunt absolut adorabili, foarte jucausi si inteligenti.Imi mai plac si beagle, desi nu face parte din categoria raselor mici(am si eu unul, e o bijuterie de catel).

| CatalinaMarina a răspuns:

Bichonul maltez.(petnru ca am si eu un catel din asat, ii foarte simpatic)love struck

| ḭṆḠḕṙḀṠ a răspuns:

Yorrkshire Terrier, Bichon Maltez, Bichon Bolognese si Bichon Frise

Întrebări similare