| Alexandra_Alexandran_1989 a întrebat:

Care este alimentatia corecta a unui bichon? De cate ori trebuie sa ii dai sa manance pe zi? Si ce cantitate?

Răspuns Câştigător
| rosalinda985 a răspuns:

Fara mancare uscata ( bobite)! i-am dat doar foarte rar mancare gatita si … din pacate a facut de la bobite o boala la ficat ( nu ..parvoviroza.) si a murit! (. toate bobitele sunt facute din resturi de carne refuzate din comert, din intestine, picioare de pui, resturi de piele de la animale care pot contine inclusiv pene si copite de picioare… si fele de fel de prostii … pe care daca le-am vedea in malaxoarele alea, ne-am ingrozi…
sunt pline de toxine si ataca fiscatul cateilor mmai ales celor de talie mica ( stiu asta de la 3 doctori veterinari).
acum mi-am luat alt catel si-l alimnetez doar cu mancare fiarta fara condimente!

| Lynnfield a răspuns (pentru rosalinda985):

Daca-ti pun un geam la burta, sa vezi foamea cum se lupta!

| Alexandra_Alexandran_1989 explică (pentru rosalinda985):

Pai nu ii mai inteleg nici eu pe veterinari.unu iti spune intr-un fel altul spune in alt fel..eu am ajuns cu el la doctor ca are ceva la ficat si mi s-a spus ca e prea gras pentru varsta lui.acum mi-a spuns sa ii dau mancare de 2 ori pe zii...mancare uscata.mi-e frica sa nu ii dau stomacul peste cap pentru ca el era deja invatat cu un anumit orar de mancare adica de 3 ori pe zii..si manca mai orice adica legume,fructe,paine, ciorba, orez, pireu, nu in cantitati mari dar ii dadeam si lui.si acum trebuie sa ii dau mancare de 2 ori pe zi si numai mancare uscata.ce sa mai intelegi de la veterinari? mai tare m-au zapacit de cap.multumesc pentru raspuns

| Alexandra_Alexandran_1989 explică (pentru Lynnfield):

Impresionant raspuns.

| rosalinda985 a răspuns (pentru Alexandra_Alexandran_1989):

Fundaa:*?

| Lynnfield a răspuns (pentru Alexandra_Alexandran_1989):


Trandafirul rosu închis te iubeşte cine-a scris...dar aş vrea ca cititorul să iubeaska scriitorul!

| Alexandra_Alexandran_1989 explică (pentru rosalinda985):

Cum se da da nu ma pricep sunt cam noua pe aici

16 răspunsuri:
| RedNose a răspuns:

ALIMENTATIE:
-doar hrana superpremium(acana,orijen, belcando), daca nu ai buget mare poti cumpara BOSCH, o hrana premium, dar buna. PEDIGREE este cea mai proasta hrana pentru caini.
-e bine macar pana pe la 6 luni sa ii dai hrana superpremium, sa aiba un start bun, apoi poti sa treci pe BOSCH, chow-chow(hrana premium)
-pentru o crestere frumoasa e bine sa combini boabele pentru caini cu mancare gatita
-mancarea gatita poate fi: orez/arpacas(fiert) cu legume (morcov, radacini de telina, patrunjel, pastarnac, sfecla rosie, ardei capia, ardei gras etc) si carne pui(nu exces)/vita(cea mai buna)/curcan/cal, organe (vita cele mai bune) sau gaturi de pui; supa cu legume si carne/organe/gaturi de pui.
-schema de mese recomandate in functie de luni:
pui caine 2-3 luni = 4-5 mese pe zi
pui caine 4-5 luni = 3-4 mese pe zi
pui caine 5-6 luni = 3 mese pe zi
pui peste 6 luni = 3 mese pe zi
adulti = 2 – 1 mese pe zi,

-cum ai putea combina boabele cu mancarea gatita: de ex la 2 luni un catel primeste cam 4 mese poti la 2 mese sa primeasca mancare gatita iar la celelalte 2 boabe sau 3 mese mancare gatita si 1 boabe sau invers, asta doar tu hotarasti(sa nu-i pui in mancarea gatita boabe, separat fiecare)

rosalinda985, de cand parvoviroza e o boala de ficat sau care vine de la ficat? intereseaza-te si mai vorbim. cei mai predispusi la aceasta boala sunt puii pana in 3 luni care nu au terminat schema de vaccinare,in caz ca nu stiai. nu merita funda,sincer. boabele sunt,dupa parerea mea,cele mai importante din alimentatia unui caine,dar doar cele premium(BOSCH,dog chow etc) sau superpremium(royal,acana,orijen, belcando, proplan etc). boabele contin vitamine si minerale de care cainele are nevoie, o data ce cainele cu primeste boabe e indicat sa primeasca vitamine( k-9, cafortan etc) fiindca din mancarea gatita nu isi ea tot ce are nevoie.

Parvoviroza: Virusul patrunde in organism in urma contactului cu fecale contaminate, prin hrana contaminata, si mai putin prin contact direct.
Odata ajuns in organism, ataca limfonodulii, maduva hematogena, distrugand celulele albe, si apoi, prin sange, ajunge in intestinul subtire. Aici distruge celulele mucoasei intestinale, astfel incat bacteriile care se dezvolta in mod normal in intestin ajung in sange.
sursa: http://www.animalutze.com/articole/parvoviroza-canina.php ar fi bine sa citesti pentru a stii mai multe:)

| Lynnfield a răspuns:

Foiae verde sos de peshte uite gayu cum kisteshte

| Badgirl117 a răspuns:

Sfaturi pentru hranirea naturala a cainelui

Apa trebuie sa fie mereu proaspata

Apa este elementul cel mai important pentru sanatatea oricarui animal. Un caine poate trai zile intregi fara hrana, dar apa trebuie schimbata zilnic. Asigurati-va ca apa este mereu proaspata si cat mai curata, si verificati apa de la robinet, folosind un filtru special daca este cazul. Este foarte important ca apa pe care o bea animalul sa fie mereu curata, schimbata (daca este necesar) chiar de mai multe ori pe zi, pentru sanatatea cainelui si a stapanului.

Diversitatea hranei pentru caini

Pentru o alimentatie naturala si sanatoase, puneti accentul pe cereale si legume, chiar daca va asteptati ca patrupedul sa le refuze. Alimentatia ideala pentru prietenul domneavoastra canin ar trebui sa contina pe trei sferturi legume si carbohidrati/cereale si doar un sfert proteine de inalta calitate.

Gatiti carnea de vita sau porc, cea de pui, ouale sau carnea de peste

Carnea (de orice fel) si ouale nu trebuie niciodata date crude animalului, pentru ca acesta se poate imbolnavi cu usurinta.

Spalati toate produsele chiar daca par curate

O regula importanta este spalarea tuturor produselor care vor intra in mancarea cainelui, pentru a inlatura de pe ele eventualele urme de pesticide sau ingrasaminte anorganice.

Aveti in vedere intotdeauna varietatea regimului

Chiar daca animalul prefera un anumit fel de mancare, refuzand uneori cu totul altele, nu ii oferiti intotdeauna acelasi meniu. Este esential pentru sanatatea lui sa aiba o dieta echilibrata.

Cel mai bine este simplu si proaspat

Nu este nevoie sa elaborati de fiecare data retete complicate, foarte costisitoare si care cer multa munca. O masa formata din carne de pui, orez si legume este suficienta.

Fiti deschisi la idei noi in alimentatie

Ideile si informatiile despre ce este mai bun pentru un caine se schimba tot timpul. Ceea ce ati invatat in ultimii ani ar putea sa nu mai fie valabil sau potrivit cainelui pe care il aveti. Informati-va in permanenta si incercati sa cereti sfaturi celor experimentati. Nu uitati ca esentialul este ca cel mai bun prieten sa fie cat mai sanatos.
www.zooland.ro

Hranirea cainelui

Consumul de hrana este in primul rand un fenomen biologic, care pentru caine reprezinta momentul cel mai important dintre evenimentele zilei si este recomandabil sa-l respectam. Aceasta presupune crearea unor reflexe conditionate, care, pe de o parte vor evita stresul animalului si pe de alta parte va permite cainelui sa fie linistit intre mese. Atat locul cat si ora, se vor respecta dupa un program bine stabilit, iar in functie de varsta si starea de sanatate a cainelui, se vor administra 1-6 tainuri pe zi.
Orice schimbare a regimului alimentar trebuie sa fie progresiva si sa se intinda pe o durata de 2-3 saptamani, cand se petrece la intarcare, pentru a evita criza de intarcare, si de 7 zile, cand se petrece la tineret sau adult.
Odata obisnuit cu orele de masa, cainele nu va mai primi nimic in afara acestor ore, deoarece in caz contrar el va deveni un cersetor, obicei urat si daunator, la care se adauga solicitarea stomacului la numeroase secretii gastrice.
Administrarea hranei se va face in mod regulat, la aceleasi ore, si moderat, pentru a nu incarca inutil tubul digestiv. Stabilirea orelor de masa se va face in functie de programul nostru, dar se va tine cont si de activitatea cainelui. Astfel, pentru cainele folosit pentru paza, care trebuie sa fie activ mai ales noaptea, vom evita administrarea unei mese abundente seara, care il va face somnolent, molatec, precum si mai putin receptiv la ceea ce se intampla in jurul lui. In astfel de situatii, vom fixa cele doua tainuri dimineata si la pranz si niciodata seara.
Cantitatea de hrana se va stabili in toate cazurile in functie de greutate, sex, stare fiziologica, anotimp si activitatea depusa, controland periodic greutatea cainelui nostru, pentru a corecta ratia in functie de starea lui la un moment dat si a preveni obezitatea.
Hranirea cainelui se va face in vase speciale, de preferinta din inox sau plastic, care pe langa faptul ca se pot spala si dezinfecta usor, sunt si rezistente.
Apa trebuie sa fie asigurata permanent, curata, rece si schimbata la intervale cat mai scurte. Obisnuit, cainele este hranit de catre o singura persoana, mereu aceeasi si numai in cazuri extreme se va ocupa si altcineva.
Carnea de porc se va administra cu multa rezerva, deoarece pe langa transmiterea unor viroze sau parazitoze, are si o influenta negativa asupra pielii si parului.
Pentru a elimina din comportamentul cainelui capriciile si mofturile pentru unele componente alimentare, dar si pentru a favoriza eliminarea din organism a unor reziduuri si toxine, nu este lipsit de interes ca o data pe saptamana sa nu hranim cainele, introducand asa numitul post negru.
Cainele, fiind un animal voluntar si lacom, este bine sa fie controlat sub raportul consumului alimentar, deoarece in caz contrar se poate ingrasa, poate deveni obez, fiind dizgratios si lenes, predispus la aceleasi boli ca in cazul oamenilor grasi.
Toate aceste recomandari nu au decat o valoare orientativa, menita a fi adoptata diferentiat, in functie de individ, de propriile lui reactii fata de apetit, evolutia greutatii, integritatea parului si functionalitatea pielii, comportamentul si raspunsul la hrana administrata.
Alimentatia catelusilor

Alimentatia puilor de caine este diferita de alimentatia cainilor adulti. In afara de alimentatia de intretinere, sunt necesare elemente care sa asigure cresterea in grutate, precun si cresterea in marime si consistenta a sistemului osos.
O crestere armonioasa trebuie sa aiba ca efect in cateva luni constituirea unui sistem osos solid si a unei mase musculare adecvate; aceasta implica o alimentatie echilibrata, foarte energetica, cu un grad mare de digestibilitate si cu o valoare biologica crescuta, bogata in proteine, vitamine si saruri minerale.
Alimentatie din casa sau din magazine specializate?
Alimentatia preparata in casa consta in carne de buna calitate, cereale si legume verzi la care se adauga ulei vegetal, drojdie de bere si vitamine minerale. Aceasta hrana este astazi completata cu oferta de hrana din magazinele de specialitate, care, in afara de latura lor foarte practica, ofera si o reteta riguroasa a compozitiei, o omogenitate crescuta si un cost modic.
Alimente in conserva sau hrana uscata?
Alimentele in conserva contin peste 80% apa si, desi sunt foarte apetisante, ele se degradeaza foarte rapid iar costul lor mediu este de aproximariv doua ori mai mare decat costul hranei uscate. Este deci si mai lesne si mai economicos sa ne axam pe hrana uscata, mai ales pentru rasele mijlocii si mari.
Numarul de mese pe zi si cantitatea de hrana?
De la doua la patru, in functie de de varsta catelusului. Cantitatea de hrana este in functie de varsta si rasa, acestea fiind date de tabele indicative. Pot interveni insa variatii individuale importate, in functie de activitatea si felul de viata al fiecarui catel. Doar hrana uscata poate fi lasata la dispozitia catelususlui.
Prima zi a catelusului in noul sau camin :
Evitati trecerile bruste de la regimul alimentar care il primea la crescator la regimul dumneavoastra de hrana. Amestecat vechiul tip de hrana cu noul lip, crescand progresiv cantitatea celui din urma. Pentru a obisnui catelusul cu hrana uscata, putem face pentru inceput o pasta din crochetele amestecate cu lapte.
Erori alimentare :
Carentele sunt deseori intalnite in cazul in care alimentatia din casa este preponderenta. Aceste anecesita in permanenta o suplimentare cu minerale si vitamine. In cazul in care se foloseste o hrana luata din magazine, bine dozata, carentele sunt mult mai rare.
Nu folositi insa complemente minerale fara sfatul si dozajul medicului; excesele de saruri minerale duc deseori la tulburari de crestere osoasa.

| adelinna21 a răspuns:

Cum sa nu ii dai la caine bobite? Trebuie sa ii dai.dar nu orice marca.royal canin e cea mai buna.si de 2-3 ori pe saptamana se da un ou fiert cu putina paine.si sa ii dai orez gatit cu carne de pui.si fara oase de pui sau porc.doar vita.sau daca nu ii iei de la magazin ceva de rontait.mancare umeda (conserve) tot de la royal canin.Un caine se poate imbolnavi la ficat cum spune rosalinda985 din cauza marcilor proste de mancare.royal canin e recomandarea medicului veterinar.nu trebuie sa te zgarcesti la mancare.iar de mancat va manca de 3-4 ori pe zi.depinde de varsta.

| RedNose a răspuns (pentru adelinna21):

Royal canin e bun doar cel starter, pana in 6 luni, iar dupa exista alte marci care dau randament mai mare gen acana, orijen etc.

| Alexandra_Alexandran_1989 explică:

Era vorba de catei mici tinuti in casa si care nu pot manca mortaciuni. tine tu un caine in casa si dai sa manance mortaciuni vezi daca iti place

| NeaPopa a răspuns (pentru Alexandra_Alexandran_1989):

Ada-l la ai mei, pana se face un pic, si sa vezi ca pana la urma va fi puternic ca un leu.

| Sadovei_Viorica_1941 a răspuns:

Bichonul meu, are 2 ani, este sterilizat, până la 1 an mânca de 3-4 ori pe zi, acum după 2 ani, de 3 ori pe zi. 90 % din mese îl hrănesc cu boabe, cam 30 gr la o masă şi din când în când mai scap şi ceva mâncare de pe masă. Necazul e că s-a îngrăşat (are 8 kg) şi nu reuşesc să-l fac să mai dea jos. Aveţi vreo soluţie? Mulţumesc, anticipat.

| fulop789 a răspuns (pentru Sadovei_Viorica_1941):

Du-te la veterinar ca sunt bobite speciale care au foarte putina proteine si dela 1 in sus se da 1 sau cel mul 2 mese pe zi nu 3