Depinde si de varsta.Eu am un maltez de 3 luni,( CHELSEA), maninca de 4 ori pe zi. Dimineata la 7, Royal canin starter sau junior, apoi la 12 combin mancarea uscata cu orez si piept de pui fiert, cateva feli de morcov semi fierte, si adaug putin apa de la puiul fiert peste ele si devine ceva irezistibil pentru ea, maninca cu pofta si mai linge si farfuria.La ora 17 iar bobite(royal canin) si seara la 21; 30 la fel ca la pranz, mancarea gatita, si se culca foarte bine pana la ora 6, dar inainte de asta o scot afara, cam 20 min, de fapt asta fac de fiecare data dupa ce maninca sau dupa joaca, inca nu stie sa se abtine mai mult de 2-3 ore, dar pentru orice eventualitate avem in hol la un colt langa usa un absolvant spacial unde isi facea pana acum nevoile. Pot sa spun ca e super fericita asa, cu programul facut de mine, si am si eu un somn mai linistit!
Cel mai bine este sa il obisnuiesti pe hrana uscata, dar nu orice fel ci una mai scumpa gen royal canin si mai e inca un brand. nu incerc sa fac reclama, dar aceleasi intrebari le-am pus si eu. in functie de mancarea pe care o primeste, lacrimile si saliva lui devin acide si inrosesc blanita din jurul ochilor, respectiv a gurii. toto al meu mananca in general numai royal canin pentru caini mofturosi, cu mici scapari de oase si bucatele de carne, cam o data, de doua ori pe luna, si pliculete de la Pedigree. pana acum chiar nu a avut probleme cu roseata din jurul ochilor sau a gurii, semn ca bobitele ii priiesc. ideea este ca daca nu il inveti acum, cand va creste iti va fi foarte greu daca nu imposibil, pentru ca bichonii sunt caini cu "personalitate" si nu renunta foarte usor la ceea ce-si doresc.