În cazul rottwerilerului femeia e mai agresivă. Am o cunoştinţă care avea şi mascul şi femelă şi a trebuit să împuşte femeia la un moment dat că era mult prea agresivă.
Femele sunt mai protectoare si mai iubitoare...de obicei, daca e prima data cand ai un caine gen rottweiler, mai dominant e bine sa iti iei o femela, daca ai experienta nu conteaza. Una peste alta, cred ca nu e mare diferenta intre femela si mascul din punct de vedere al pazei.
Femelele sunt mai rele decat masculii, chiar daca au forta mai mica datorita instictului de aparare nativ-exista si-o vorba: e rea ca o catea...
De la clasa Rottweiler este mai pazitor masculul. Vecinii mei au un Rottweiler de 1 an, si el nu este rau, dar cand vine cineva strain in curte la ei, rupe cate o-data si lantul. Dar pentru paza, iti recomand Ciobanesc German, este mult mai inteligent ca Rottweilerul si daca ai copii este ideal cainele!
Depinde de temperament dar de obicei masculi deoarece au un instinct mai dezvoltat decat femelele in apararea teritorului
BAZy întreabă: