Animalul preferat - cainele.
Rasa mea preferata este Cavalier King Charles Spaniel. Acesti caini sunt ideali pentru viata in apartament, dar si la casa. Dupa parerea mea, sunt unii dintre cei mai afectuosi, devotati, inteligenti si frumosi caini din rasele de talie mica. Nu au o blana foarte lunga (nu trebuie tunsi), asa ca n-o sa fie casa plina de par, nu sunt foarte galagiosi, sunt extrem de ascultatori si nu se uratesc odata cu varsta. Pretul lor variaza intre 200 si 1. 000 de euro. Niste poze http://photobucket.com/images/cavalier%20king%20charles%20spaniel/ (sunt mai multe pagini) si un video cu si despre Cavalier King Charles Spanieli http://www.youtube.com/watch?v=ave3YP77vhU. Numai bine!
Irish wolfhound
http://www.dogbreedinfo.com/images15/IrishWolfhoundFrankBrendan.JPG
O dorinta a mea pentru 2011 este sa pot sa ma numesc stapanul unui caine de rasa asta.
Rasa mea preferata de caine este "tomberonezul", adica dulaii aia de rasa incerta pe care ii am in curte si care imi sunt mai dragi decat orice caine de rasa. Daca mi-as lua un caine de rasa, as opta pentru Dobermann: agili, inteligenti, indulgenti cu copii si devotati stapanului. Animalul preferat? Pisicile mele (inclusiv motanii) : Mishu, Negrila, Lorena, Alex, Pandele, Pitzig, Pitzush si Petrache.
Buna
animalul preferat: CAINELE!
rasa:mic/mediu CANICHE http://www.google.ro/......tp?/imgres
mare: SAINT BERNARD: http://www.google.ro/......tp?/imgres
Sincer imi plac cainii in general si nu pot alege o rasa. Dar facem un efort si sa ma gandesc... cred ca Golden Retriver, Labrador, Husky, Pechinez.
Si animalul preferat este pisica. Motiv?
Este dulce.
Ador cainii.
Talie mica - West Highland White
Talie medie - Bearded Collie
Depinde de stapan cum isi educa cainele. Totul depinde de stapan.
Eu am un Bearded Collie, docila, inteligenta, cuminte si deloc zgomotoasa. Intr-adevar, trebuie periata zilnic, insa nu necesita decat 10 min. Sunt foarte sensibili, au nevoie de atentie. Daca nu-i ofer atentie se supara si greu o mai scot din starea ei.
Westie - dragalasi, docili, inteligenti.
Teckel
Cateii de rasa Teckel se mai numesc si Dachshund si imbraca doua varietati: standard si miniatural, avand un trup scund, lung si musculos care le permite sa se miste liber intr-un tunel sau intr-o vizuina, fara a irosi energia de care au nevoie spre a haitui vanatul.
Tekel de vanzare, rase de caini vand , teckel de vanzare
Originea cateilor din rasa Teckel:
Este reprezentata de Germania, exista aici inca din secolul XVI, fiind derivati din cea mai veche rasa de caini germani de vanatoare, prima varianta aparuta a fost cea cu par neted. Pentru a dispune de varietatea coloristica, de talie si textura a blanii din zilele noastre, catetii Teckel au fost incrucisati cu Cocker Spaniel si Pinscher Pitic. Initial au fost crescuti spre a starni bursucii si alte animale mici din viziunele lor. Numele rasei Dachshund provine din limba acestei tari, cuvantul Dachs semnificand bursuc, iar Hund caine. Cainele Teckel miniatural era utilizat la vanatoarea de iepuri. Tekel de vanzare, rase de caini vand , teckel de vanzare
Statisticile Clubului Kennel American arata ca aceasta rasa se situeaza in Statele Unite Ale Americii pe locul 6 in topul celor mai populari caini, sunt deosebit de apreciati in special in ariile urbane, deoarece talia lor mica ii face buni locuitori de apartament.
Regina Victoria, in 1839 a fost prima persoana care a detinut un Teckel in Anglia. Curand dupa mariajul sau cu printul Albert al Germaniei, mai multe exemplare au ajuns in Marea Britanie, unde au inceput sa castige repede in popularitate. Aceasta rasa este recunoscuta pentru abilitatile vanatoresti, incluzand tendinta de a-si urmari prada in vizuina si de a o face sa iasa din ascunzatoare.
Infatisare:
Cateii de rasa Teckel sunt agili, au o rezistenta fizica deosebita, si se intalnesc sub forma a trei varietati: cu blana neteda, cu firul de par scurt si stralucitor, cu blana lunga, de lungime medie si usor ondulata si cu blana sarmoasa, ce este stufoasa si aspra la atingere. Fiecare dintre tipurile de mantale asigura un nivel diferit de protectie impotriva conditiilor meteo nefavorabile, iar cea mai comuna si raspandita varietate este cea cu par neted. Expresia faciala a cainelui de rasa Teckel este placuta, inteligenta, tradeaza firea deosebit de energica ascunsa intr-un corp cu aspect de carnat. Datorita varietatii deosebite de talie, culoare, textura a blanii, cea mai buna metoda de a identifica cateii din rasa Teckel este prin a remarca lungimea sa in proportie cu inaltimea la greaban. Ca si Basset Hound, cainele Teckel are o lungime impresionanta, H.L. Mencken l-a descris astfel:''Cainele Teckel este jumatate de caine pe inaltime si un caine si jumatate pe lungime''.
Gatul cainelui de rasa Teckel este lung si musculos, asemenea trupului si usor arcuit. Picioarele scurte din fata sunt foarte puternice si bine muscularizate. Picioarele din fata sunt compacte, cu unghii groase adaptate la sapat. Picioarele din spate sunt mai mici decat cele din fata, per ansamblu tinuta este fluida si armonioasa, cainele Teckel purtandu-si trupul cu mandrie.
Personalitate:
Cateii de rasa Teckel au un temperament diferit, functie de tipul mantalei, dar toti sunt deosebit de loiali si aasati de familie. Cainele Teckel cu blana neteda este alert si prietenos, in timp ce cel cu blana lunga, este mai receptiv la tot ce e nou si rezervat si chiar usor agresiv fata de straini. Dureaza ceva timp pana ce un vizitator al familiei le castiga buna vointa si adora intimitatea si sa fie implicat in diverse activitati alaturi de cei dragi. Dintre cele trei tipologii, cel sarmos are tendinta de a fi mai activ si energic, dar si incapatanat.
Este o delectare sa te joci cu caini rasa Teckel deoarece adora sa fugareasca tot ce e in miscare. Pot fi uneori de neclintit si sunt deosebit de curajosi si feroce in ciuda taliei mici, pe care ei nu o constientizeaza. Nu are nici un impediment in a alerga dupa animale mai mari, incluzand aici si cainii. Sunt abili si descurcareti si nu prea pot fi pusi in incurcatura, gasesc o iesire din orice situatie.
Cainii din rasa Teckel sunt retinuti fata de straini, iar latratul lor zgomotos ii transforma in buni caini de paza. Ca majoritatea patrupedelor, sunt cei mai fericiti daca au ceva companie. Sunt predispusi la anxietatea provocata de separatia de stapan, devin distructivi daca sunt lasati singuri prea mult timp. Nu reprezinta cea mai buna alegere pentru familiile cu copii mici, deoarece uneori pot fi brutali cu cei care nu stiu sa ii trateze adecvat. In special cainele Teckel mai in varsta, deseori confruntat cu o durere de spate datorata afectiunilor coloanei vertebrale la care e predispus, poate musca daca un copil il bruscheaza sau pur si simplu il ia in brate cu neindemanare. De asemenea obezitatea constituie o solicitare in plus pentru coloana vertebrala, iar copiilor mici le face o reala placere sa hraneasca excesiv animalele. Trebuie sa va asigurati ca prima experienta pe care o are cu copiii este pozitiva.
Cu alti caini, unele exemplare pot coexista in pace, altii au tendinta de a prelua sefia si incearca mereu sa domine situatia. Daca este socializat corect de pui, va accepta pisicile si alte animale de casa. Cand e vorba de impartit afectiunea stapanului se pot dovedi iritabili, gelosi si pot usor sa decida sa atace concurentul.
Desi poseda o inteligenta deosebita, cateii din rasa Teckel pot fi dificil de dresat, din cauza ca sunt foarte incapatanati. Ei nu cred de fiecare data cat este de important sa isi faca nevoile afara, mai ales pe vreme rea. Trebuie sa fii rabdator si consecvent spre a invata un Teckel sa faca orice. Pot avea tendinta sa fie ei cei care conduc dresajul, greu se lasa convinsi sa fie supusi.
Cainelui de rasa Teckel nu ii este frica de provocari si este curios din fire si adora aventurile si situatiile neprevazute. Sunt predispusi sa sape dupa, sa vaneze si sa ia urma animalelor mici ce traiesc sub pamant. Desi independenti, tanjesc in permanenta dupa afectiunea familiei si dupa sentimentul ca apartin cuiva. Sunt prietenosi, au firi pozitive si afectuoase, in acelasi timp jucausi, iubesc distractia si jocul, si poseda o inteligenta sclipitoare.
Sanatate si ingrijire:
Cateii rasa Teckel sunt robusti si au o stare buna de sanatate, unele exemplare sunt susceptibile la afectiuni oculare genetice si boli cutanate. O problema deosebita de sanatate si destul de comuna este reprezentata de boala discurilor intervertebrale, numita si hernie de disc. Coloana vertebrala lunga combinata cu o cusca toracica scurta, poate afecta semnificativ discurile intervertebrale o data ce cainele imbatraneste. Pentru a preveni imbolnavirea se recomanda mentinerea unei greutati corporale in limite normale, iar catelul sa fie descurajat sa sara.
Ingrijirea cainilor Teckel variaza in functie de lungimea firelor de par ale blanii, cei cu par sarmos sau lung necesita o periere ferma, de cateva ori pe saptamana, imbaiere doar in caz de necesitate. Cel cu par neted nu lasa in jur un miros neplacut, si poate fi sters ocazional cu o carpa de bumbac. Cateii de rasa Teckel naparlesc moderat si trebuie acordata o atentie speciala ingrijirii urechilor, acestea trebuie curatate cu regularitate spre a preveni cresterea bacteriilor si a fungilor.
Indatoririle stapanului de catei rasa Teckel: Daca va veti asigura ca au parte de exercitii fizice zilnice, se pot acomoda si in apartamente micute. Efortul fizic constant are o importanta deosebita si datorita tendintei spre obezitate, dieta echilibrata e vitala, altfel vor manca tot ce gasesc prin casa. Trebuie sa tineti cont de urmatorul lucru- cainele Teckel poate fi destul de zgomotos, iar daca animalele mici pe care adora sa le urmareasca sapa tuneluri sub pamant spre a scapa, el nu va ezita sa le urmeze si acolo, iar curtea dumneavoastra va pastra urmele acestei partide de vanatoare.
Caracteristicile cateilor rasa Teckel:
Cap: alungit, scalp usor convex, cu sprancene arcuite si protruzive, cu nas negru cu nari larg deschise.
Ochi: marime medie, migdalati, ofera o expresie placuta, energica.
Urechi: mobile, lungi, rotunjite la varfuri, incadreaza fata, sunt prinse aproape de varful capului.
Piept: stern puternic, evident, cu un abdomen moderat retractat.
Coada: dreapta, e purtata in linie cu spatele.
Muscatura: in foarfeca, cu canini deosebit de puternici, au de obicei 42 de dinti.
Inaltime la maturitate:
Standard: 35-45 cm.
Miniatural: 26-35 cm.
Greutate la maturitate:
Standard: 9-12 kg.
Miniatural:4-5 kg.
Durata de viata:
12-14 ani.
Culoare: ot avea orice culoare, mai putin alb printre care: roscat(o culoare dominanta genetic), negru si roscat, negru si crem, crem(de asemenea dominant), ciocolatiu si crem, ciocolatiu si roscat.