Bosch,dog chow,advance au un raport bun calitate/pret. Toate cele trei marci sunt hrana premium, cea mai buna fiind superpremium, iar cele proaste pedigree, darling, marcile acelea de iei un sac de 18kg cu 30lei si cam tot ce gasesti prin supermarketuri, hrana de calitate o gasesti doar la petshop(si pe cel online).
Normal un caine trebuie sa manance ce ii dai tu nu ce vrea el, de aia devin si pretentiosi...pedigree nu contine ce are nevoie cainele,din contra,contine doar prostii.
Ingredientele pedigree-ului sunt: cereale,carne si derivate din carne,uleiuri,sub-produse vegetale si minerale, deci nimic bun, o comparatie poti sa faci cu un produs destinat noua, oamenilor pe care scrie aroma de nu stiu, aroma de nu stiu ce si fruct 2%,deci tot ce contine e artificial,asa e si pedigree-ul. Pe cand pe pro plan(o hrana superpremium,buna din punctul meu de vedere la pret) scrie: carne de pui,orez, faina de porumb, porumb, sfecla, ulei de peste etc. Acum trage tu o concluzie.
Mai adaug ca si eu am o pechineza si inainte i-am dat chappy,friskies,darling,pedigree(la fel, e pretentioasa la macare fiindca asa am invatat-o, sa primeasca doar cei place) si din toate doar pedigree manca si i-am dat pro plan dupa ce am vazut cum sta treaba si mananca foarte bine, la inceput a facut figuri, dar acum nu mai are nici o problema.
Cele mai ieftine ar fi cele Skipper sau in cel mai tragic caz cele Winny.(din ce am vazut prin Cora)
Evident, calitativ nu se compara cu cele Darling, dar am observat ca(virgula)creaturile mele se impaca destul de bine cu cele Skipper.
Depinde ce ii place catelului. Eu la inceput i-am luat o punga mica de poabe si nu i-au placut apoi i-am luat royal canin si acum numai din astea mananca.