Mmmmm pesti, ii iubesc! Imi plac prajiti, la cuptor, fierti, hamsi etc.
Specie nu conteaza, ce e in farfurie!
Mie imi place beta si iti pot trimite cateva detalii despre el
Pesti Beta.
Datorită coloritului viu pe care îl au, pestii Beta sunt unii dintre cei mai cunoscuti si frumosi pesti de acvariu pe care ii poti avea. O singură privire aruncată inspre ei si te vor vrăsi pentru totdeauna. Dar în ciuda frumuseţii lor, Beta nu pot fi ţinuţi într-un acvariu populat şi de alţi peşti.
Beta este originar din Cambodgia, Thailanda unde populeaza apele nu foarte adanci.Deoarece in mod natural acesti pesti se gasesc in zone cu climat cald, ei prefera o temperatura destul de ridicata a apei din acvariu. Daca apa din acvariu este mai rece, rece insemnând chiar si la temperatura camerei, atunci ei vor sta apatici pe fundul acvariului.Este recomandabil ca in acvariu sa se plaseze un termometru care sa satisfaca nevoia de caldură.
Intr-un acvariu nu va putea convietui mai mult de 1 mascul. Fiind un peste cu „personalitate" masculii se vor bate pana la moarte(în Thailanda se organizeaza concursuri de bataie intre masculi de Beta ). Este posibil ca un mascul sa atace si femela sau s-o hartuiasca pana survine moartea aceteia. Daca neaparat vrei sa ţii mai mulţi Beta într-un acvariu atunci ai grijă ca acvariul sa fie destul de mare si sa aiba numeroase plante pentru a se putea ascunde aşa cum fac şi în libertate.
Culorile acestor pesti – de la rosu la albastru, mov sau orange – permit diferentierea masculilor de femele.De obicei masculii au un colorit mai spectaculos decat al femelei si au înotătoarele mult mai lungi.
Pe lângă faptul că este deosebit de frumos şi de interesant, Beta este si foarte inteligent, învăţând repede cine este cel care îl hrăneşte(îşi flutură înotătoarele aşa cum îşi flutură coada un câine sau o pisică cand te văd cu castronul lor în braţe) singurul inconvenient fiind acela că este un…peşte.
Eu am carasi, xifo, gurami, scalari. Scalarii sunt mai speciali prin felul lor de a fi (mai linistiti, lenesi si cu privirea aia a lor speriata )