Cainii sunt animale de companie de 12.000 de ani, fiind descendentii directi ai lupilor...ca si acestia, cainii lupta pentru supravietuire in orase si sate, lipsiti de asisitenta sau hrana...In lupta lor pentru viata au invatat sa infrunte indiferenta si violenta omului... Fiind animale de companie, sunt iubiti, rasfatati si chiar lasati mostenitori...
Dar, ca sa raspund la intrebare... un top al celor mai destepti caini ar fi...Border Collie (fost ciobanesc scotian), ciobanescul german, folosit de politie in actiuni diverse, Golden Retriever, labrador (are capacitatea de a memora locuri), Saint Bernand (folosit in gasirea celor sub zapezile avalanselor), Corgi, si multi altii...chiar daca sunt mai mici sau mai mari...au putut fi domesticiti si dresati pentru ca sunt inteligenti.
Eu iubesc toate rasele de caini de la chiwawa la dog de bordeaux.dar eu am un labrador si o catelusa maidaneza, credeti-ma eu o mai cert pe catlusa mea(bety')dar ea incearca sa ne apere, oricum catelul destept depinde de stapan dar sunt si alte cazuri.
Eu consider ca labradorii sunt cei mai destepti eu am unul la apartament si este foarte jucaus, si invata orice foarte repede
KiduuD întreabă: