Buna este simplu, pai poti sa faci suita:de acceasi culoare in ordine crescatoare si terta de cu culori diferite de exemplu:8 de galben, 8 de rosu, 8 de verde si alte culori, si la sfarsit inchide cu o piesa, mai stiu si pe puncte, faci o formatie pe tabla sa ajunga pana la 40 si apoi pui jos piesele, jokerul are 25 de puncte, de la 10 la 13 au cate 10 puncte iar de la 1 la 9 au cate 5 puncte,si pui jos iar cine are la sfarsit cele mai multe puncte castiga, imi place remi sa joc, succes!
Interesant!
Sa-ti spun cum il joc eu:
-se fac formatii de cate 7 carti cu partea incriptionat jos in numar de 15 cu exceptia uneia singure care are 8 carti.
- cartea de deasupra o intorci, numeri de la un capat sau de la celalalt cifra extrasa, unde nimereste iei cartea de deasupra fara sa te uiti la ea si o pui pe urmatoarea gramada si imparti cate 2 grupuri de cate 7 carti fiecarui jucator cu exceptia primului servit care primeste 8 carti. Respectiva carte reprezinta si atuul, cel care o are din prima mana are 50 de puncte din start.
- cei care au duble mari, mici sau duble cui anunta si pot face schimb intre ei pe nevazute.
- incepe cel cu 15 carti care aseaza o carte jos, aceasta nu se poate ridica deloc de nici un concurent.
- ca sa cobori de pe tabla trebuie sa cumulezi urmatorii factori: 1. sa ai minim 45 de puncte_1 reprezentant 25 de puncte, 2-9 insumand cate 5 puncte fiecare si 10-13 cate 10 puncte fiecare.
2. sa ai o terta, macar 3 carti avand acelasi cifra si fiecare de culoare diferita si o suita, minim 3 carti in scara magarului. Nu ai nevoie de suita daca ai toti cei patru de 1 de culori diferite. Daca ai un zambaret intr-o formatie de carti mici poti cobora deoarece acesta valoreaza 50 de puncte.
- fiecare incepe sa ia cand ii vine randul cate o carte din gramada sau din cele lasate jos de concurenti, daca nu a coborat de pe tabla nu poate rupe decat de la ultims si doar ca sa coboare sau sa inchida pe tabla.
Pentru a inchide pe tabla trebuie sa ai macar o formatie de suita si de terta cu exceptia cazului in care ai patru carti de 1 de culori diferite si nu e necesara prezenta suitei plus o carte cu care inchizi. Inchisul pe tabla reprezinta 500 de puncte, daca nu reuseste vreun jucator sa coboare de pe tabla pana altul inchide atunci acesta va primi - 100 de puncte.
- nu se poate cobora din prima tura, nici nu poti inchide pe tabla asa timpuriu.
- poti sa te alipesti la ceilalti dupa ce ai coborat completand suita sau pentru a intregi terta.
- daca ai cartea care inlocuieste zambaretul la tine sau la alt oponent, poti sa i-o arati si el intorcandu-o poti sa te folosesti de a ta ca sa-ti faci o alta formatie. Jolly-ul in acest caz nu mai poate fi folosit.
- cand ramai cu carte pe tabla anunti ultima si ce-ti mai ramane de facut e sa te alipesti la tine sau la restul ca sa poti inchide
- inchisul reprezinta 100 de puncte indifent de carte, exceptie fiind inchisul cu 1 sau zambaret_jolly_ care iti dubleaza inchisul, ai 200 de puncte.
- se numara cartile asa :1=25 de puncte, 2-9=5 puncte, 10-13= 10, zambaret_jolly_=50 de puncte.
- cine a mai ramas cu carti pe tabla la sfarsitul partidei si le scade din formatiile sale formate si le aduna doar pe restul ramase.
- mai putin de - 100 de puncte nu se poate face, acest lucru il poti realiza doar daca nu ai apucat sa cobori(din lene, comoditate sau neavand cele necesare pentru a cobora!) pana ce altul a castigat partida.
- punctajul maxim la acest joc e 550 de puncte si se poate realiza daca ai avut din prima mana atuul si l-ai aratat si celorlarti plus formatii de suita si terta si inca o carte pe langa acestea cu care inchizi.
- cel care ajunge primul la o 1000 castiga campionatul.
Super multumesc de idei, succes!
N-ai pentru ce, asa il jucam acasa. Un pont: in doi e cam plictisitor, in trei jucatori e frumos dar in patru e extraordinar. Sa ai o seara frumoasa si un weekend excelent!
Da corect, e mult mai bine in 4 e mai amuzant, multumesc la fel, succes!
Imi asum riscurile, nu prea imi plac cei care cer funda. Mi-a alunecat mana in care tineam mouse-ul si din greseala am dat la al treilea raspuns al tau: Declara raspunsul castigator dar noroc ca mi-a dat sansa situl sa-mi dau o palma zdravana si sa anulez tot. O zi reusita!
Jocul de remi este unul extrem de interesant. Regulile de joc sunt foarte simple. Obiectivul intr-un joc de remi este de a fi primul care reuseste sa scape de toate cartile de pe tabla. Veti reusi asta formand diferite combinatii cu cartile dumneavoastra.
Sunt doua tipuri de combinatii posibile :
"suita" – cel putin 3 piese consecutive ca valoare si de aceeasi culoare. 1 poate fi folosit in formatie cu 2 si 3 (1-2-3) sau in formatie cu 12 si 13 (12-13-1), dar nu poate niciodata sa fie folosit in mijlocul unei suite (13-1-2)
"terta" – cel putin 3 piese cu aceeasi valoare dar de culori diferite.
In setul de joc remi intalnim si doua carti joly. Aceste carti sunt foarte utile pentru jucatorii care le poseda. Avantajul unei astfel de carti consta in faptul ca poate inlocui orice carte din setul de joc. La inceptutul jocului fiecare jucator va primi cate 14 carti (mai putin unul care va primi 15 carti, acesta este primul jucator care va incepe jocul de remi.) Jucatorul cu 15 carti incepe jocul de remi decartand o carte. Urmatorul jucator dupa el va trebui intai sa traga o carte de jos apoi sa decarteze una. Dupa ce a trecut prima tura se poate alege dintre: a lua o piesa din gramezile formate la inceputul jocului sau de a "rupe" ultima piesa din sir, cu conditia ca aceasta sa fie folosita in formatie la etalare in aceeasi tura. In caz contrar se se poate lua piesa fara etalare dar jucatorul este obligat sa anunte ca joaca pe tabla. Se poate rupe sirul de oriunde (in afara de prima piesa) doar daca jucatorul este deja etalat, sa aiba minim 4 piese pe tabla si sa foloseasca piesa rupta in formatie in tura respectiva, iar piesele urmatoare acesteia se pot pune pe tabla sau se pot etala si ele (in cazul in care se alcatuiesc formatii) sau se pot lipi la formatiile deja existente.
Ceva lipseste, mai astept raspunsuri.
Florentin_Manolea_1975 întreabă: