| คиค a întrebat:

Cat costa lunar ingrijirea unui catel?
Sau cam cat m-ar costa vaccinurile, castronelele, cosuletul la inceput?

Răspuns Câştigător
| sufletzel a răspuns:

Cand aduci catelul in casa trebuie sa ai pregatit patutul (cel mai ieftin e in jur de 50 ron cu tot cu perna - gasesti prin cora correfour), bolurile pentru apa si mancare (eu am luat din cora 2 boluri de inox si erau 4. 5 ron fiecare), cateva jucarii (cu 20-30 ron poti sa-i iei 4-5 jucarii micutze, e km 5 ron/buc), covorase pentru pipi (e 2-2. 5 ron/buc), bobitze (e vreo 20 ron/kg, dar la inceput ia-i de 5 ron si pe masura ce creste ii iei de mai mult), conserva (daca nu vrea bobitze, amesteca-i conserva cu bobitze. eu asa o mai pacalesc pe Fiona cateodata. Iti recomand conserva Belcando-orez si curcan=7 ron/400g) un os mic de ros(1 ron/buc).
Pt inceput sunt suficiente aceste lucruri. Pe parcurs iti vei da seama singura ce are nevoie. Oricum sa tii legatura cu un veterinar sa te ajute cu sfaturi. Eu am gasit o doctora excelenta care imi raspunde la toate intrebarile si platim doar pentru operatiunile majore, pe intrebari si o consultatie minora nu vrea bani. Gaseste si tu un veterinar asemanator, pentru ca conteaza sa aiba cine sa-ti raspunda la intrebari.
Vaccinurile costa 20 ron primul, 35 ron al doilea si 35 ron al treilea pentru ca al treilea este de fapt al doilea facut inca o data ca sa se imunizeze bine catelul si sa fie ferit de boli. Vaccinul antirabic se face la 6 luni (nu-l face mai devreme ca este extrem de puternic si o zi sau 2 catelul se va simti km rau de la el. Cu cat creste cu atat e mai usor de suportat.)si costa 30 ron. Si apoi se face anual un cocktail de vaccinuri si cuprinde vaccinul antirabic si pe cele pe care le-a facut la inceput. Anual ii faci un sg vaccin si costa vreo 60 ron.
Legat de costul lunar, vei vedea ca variaza de la o luna la alta. Dar de baza este mancarea (la maturitate va manca vreo 2kg de boabe pe luna=45-50 ron), oasele de ros (cu 5 ron roade sigur o luna), calciu (sa-i dai pana la un an, costa 5 ron/luna. Se da 1/2 pastila zilnic timp de 20 zile si se face pauza 10 zile, apoi incepi o serie noua. o pastila de pet-phos (calciu) costa 0. 5 ron => 5 ron/10 pastile care ajung 20 zile). Poti sa-i dai si vitamine (pet-phos pelage) costa 0. 7 ron/ pastila si trebuie sa-i dai 1 pastila pe zi timp de 20 de zile si apoi faci pauza 10 zile. Deci vitaminele costa 15 ron/luna.
Cand va mai creste va avea nevoie de sampon pentru catei (10 ron), cleste de unghii (10 ron daca te descurci tu sa i le tai, daca nu la veterinar costa 10 ron), piepten pentru catei (10-15 ron), ham, lesa (15 ron), zgardite (minim 20 ron/buc), hainute (30 ron) si daca mai dispui de bani o sa vezi ca vei descoperi singura diverse delicii pentru catei in pet-shop. Oricum, sa aduni si tunsul la 2-3 luni (minim 60 ron), vidat glande la 2 luni (20 ron), curatat urechi si taiat unghii optional daca nu te descurci tu (vreo 20 ron imreuna).
Le vei invata pe toate din mers!winking Asa eram si eu acum 3 luni.

6 răspunsuri:
| คиค explică:

Ce spui katala? Ca nu prea inteleg ce vrei sa spui/

| katala a răspuns:

Bah @phardaylan, poate ca sora nu ai dar matii ai putea sa-i dai asa un raspuns? se vede ca te-ai dus cam devreme la scoala!

| katala a răspuns:

Acum nu mai conteaza! azi dimineata era unu care raspundea obraznic. vad ca l-au sters. ar face bine sa cenzureze raspunsurile inainte sa le publice. Referitor la catel, ti-am raspuns la cealalta intrebare a ta. cauta raspunsul.

| Tabii. a răspuns:

La inceput te costa aproximativ 600 RON. Dupa te costa cam 200 RON.Chiar daca te costa mai mult nu uita ca ai acasa un catelus care te asteaptahappy.(eu am bichon havanese).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1o9, 887lei

| franci a răspuns:

Eu am un catel tot de talie pitica. la inceput te va costa ceva dar nu te speria. castronelul costa aproximativ 30RON cel de calitate, cosuletul in care se doarme 100RON, cosuletul in care il poti lua cu tine 100ron. cosuletul de calatori(tren, avion, masina ...etc )300ron ceva de calitate. vaccinurile costa in jur de 20-30 ron unul si se face la 1 luna se repeta alt vaccin la 2 luni si altul la 6 luni. va trebui sa ii faci antirabicul o data la nu stiu cat timp, deparazitari interne si externe care ajung la 10-15ron pe luna. mancarea ajuge la 30-50 ron pe luna daca vrei sa ii dai pedigre si batoane cu vitamine, oase pentru dinti. jucariile 20 ron pe luna daca il inveti, pasta de dinti si periuta de dinti 30 ron. in prima luna ajunge aprox. 650 daca cumperi tot ce am scris eu. un sfat :sa fie bichonul maltez alb si nu iti va parea rau. sa nu te sperie pretul pe care l-am scris eu deoarece poate sa te ajunga mult mai putin. mult succes